aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο Μπεργκ έβαλε στο μάτι τον Μιξ

Ομόνοια: Ο Μπεργκ έβαλε στο μάτι τον Μιξ

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Έναν συμπατριώτη του έβαλε στο μάτι ο Χένινγκ Μπεργκ για να ενισχύσει την Ομόνοια στη μεσαία γραμμή. Νορβηγός στην καταγωγή, διεθνής με τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολύπειρος. Είναι στην πρώτη γραμμή σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Μίκελ Ντίσκερουντ ή «Μιξ», όπως τον αποκαλούσε η Αμερικανίδα μητέρα του, από νήπιο, όταν προσπαθούσε να πρωτοπερπατήσει.

Αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος, μια θέση που οι πράσινοι έχουν θέσει ως μια από τις προτεραιότητες για ενίσχυση. Ο Μιξ, που λέτε, είναι ψηλά στη λίστα της ομάδας προγραμματισμού της Ομόνοιας, αφού έχει εξασφαλισμένη και την έγκριση του προπονητή των πρασίνων. Τον γνωρίζει κατά τη διάρκεια τη θητείας του σε Νορβηγικές ομάδες όπως είναι η Στάμπαεκ και η Ρόζενμποργκ. Είχε ένα μικρό πέρασμα από τη Γάνδη και στη συνέχεια (2015) ξενιτεύτηκε πηγαίνοντας στις ΗΠΑ και τη Νιου Γιορκ Σίτι, μια θυγατρική της Μάντσεστερ Σίτι. Γι’ αυτό εξάλλου κι από τότε θεωρείται παίκτης των «πολιτών». Στην Αγγλία δεν έπαιξε ποτέ, αλλά δόθηκε δανεικός στις σουηδικές Γκέτεμποργκ και Χέλσινγκμποργκ, αλλά και στην Ουλσάν της Νοτίου Κορέας.

Τη λήξασα αγωνιστική περίοδο έπαιξε στη Ντενίζλισπορ Τουρκίας καταγράφοντας 18 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και δύο γκολ. Με την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει καταγράψει 38 συμμετοχές και έχει σκοράρει έξι φορές. Τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 26 Ιουνίου του 2016, στην εκτός έδρας ήττα με 2-0 από τη Γουατεμάλα. Η καταγωγή του σε συνδυασμό με την ποιότητά του, τον καθιστούν ως μια σοβαρή υποψηφιότητα για την Ομόνοια της νέας περιόδου.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ένα «μίξερ» για τη μεσαία γραμμή – Το μυστικό της μετεγγραφής στη Σίτι

Την πόρτα του Εθνικού Άχνας για να διερευνήσει τα δεδομένα που αφορούν πιθανή μετεγγραφή του Μάριου Ηλία κτύπησε η Ομόνοια. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) οι πράσινοι δεν αδιαφορούν για την περίπτωση του 25χρονου επιθετικού, ο οποίος στη λήξασα σεζόν αγωνίστηκε σε 35 αγώνες πρωταθλήματος (20 ως βασικός) και πέτυχε 10 τέρματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ