aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Kέρδισε βαθμούς, παίκτες, νέοι «πονοκέφαλοι»

Ομόνοια: Kέρδισε βαθμούς, παίκτες, νέοι «πονοκέφαλοι»

«Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε τους τρεις βαθμούς και τίποτα παραπάνω», είπε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Αλκή, που βρήκε την Ομόνοια νικήτρια με 2-0, ο εκπρόσωπος Τύπου των πρασίνων, Ανδρέας Δημητρίου.

Και δεν έχει κι άδικο, καθώς οι πράσινοι ναι μεν πήραν το ζητούμενο απέναντι στην ουραγό ομάδα του πρωταθλήματος, όμως σε καμία περίπτωση δεν έφτασαν στα επίπεδα απόδοσης που ο προπονητής και η ιστορία της ομάδας επιτάσσουν.

Το τριφύλλι ευτύχησε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκόμεθ, χωρίς να υπερτερεί του αντιπάλου της που είχε πέντε τελικές, έναντι τριών της Ομόνοιας που ευτύχησε να έχει σε ετοιμότητα τον Παναγή, ο οποίος απέδειξε στο τετ-α-τετ του Ιβάν Κάρλος λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ότι δικαιούται τα γάντια βασικού.

Διαβάστε επίσης: Ο Γκόμεθ σημάδευε τα δίκτυα και ο Σπόλιαριτς τα δοκάρια! (vid & pics)

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο η ομάδα του Αναστασίου στάθηκε τυχερή σε δύο περιπτώσεις όταν τα σουτ του Σπόλιαριτς «τράνταξαν» τα δοκάρια του Παναγή και «κλείδωσε» τη νίκη με το εύστοχο κτύπημα πέναλτι (κακώς δόθηκε αφού ο Χαραλάμπους έπαιξε την μπάλα με τον ώμο και όχι το χέρι, ενώ η φάση εκτυλίχθητε εκτός περιοχής) του Γκόμεθ, ο οποίος έφτασε τα πέντε τέρματα στο πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος σκόρερ της Ομόνοιας.

Διαβάστε επίσης: Το (λανθασμένο) πέναλτι για την Ομόνοια, έφερε φωνές από την Αλκή

Ο Γιάννης Αναστασίου απέδειξε ότι θα δώσει ευκαιρίες σε όλους, προτού πάρει τις αποφάσεις του για τη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Παναγή έπαιξε βασικός και είναι στα χέρια του κατά πόσο θα διατηρηθεί στην εστία, ο Ζαΐλσον αγωνίστηκε επίσης πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα, ενώ ο Λοέ μετά την ολιγόλεπτη συμμετοχή στο κύπελλο έκανε ντεμπούτο και στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Εκνευρίστηκε και ζήτησε τα ρέστα από τον Αναστασίου ο Αντόνια!

Από εκεί και πέρα προστέθηκαν δύο «πονοκέφαλοι». Η συμπεριφορά του Ζαρκίνιο όταν αντικαταστάθηκε στο 33’ σαφώς και δεν θα περάσει απαρατήρητη. Μπορεί ο Γιάννης Αναστασίου να «προστάτευσε» δημόσια τον ποδοσφαιριστή του (και καλά έκανε) λέγοντας πως η προσοχή του ήταν στο γήπεδο και δεν πρόσεξε ότι αποχώρησε από τον πάγκο ο βραχύσωμος εξτρέμ, εντούτοις σαφώς ο Ελλαδίτης θα επιληφθεί του θέματος.

Επιπλέον, η Ομόνοια χάνει για αρκετό διάστημα τον Δημήτρη Χριστοφή, ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής (5/12) και θα μείνει εκτός δράσης για αρκετό διάστημα.

Πλέον, οι πράσινοι έχουν μπροστά τους στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. «Ιδού η Ρόδου, ιδού και το πήδημα» για την Ομόνοια, η οποία καλείται να δείξει αν έχεις τις δυνάμεις για να διεκδικήσει (έστω) ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Εάν δεν σπάσει την κακοδαιμονία κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, τότε θα είναι και… τυπικά «κομπάρσος» στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ