aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Και ο Φαμπιάνο το... βιολί του

Ομόνοια: Και ο Φαμπιάνο το… βιολί του

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Το γράψαμε και πριν το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα στην Ομόνοια και στον ΑΠΟΕΛ, το γράφουμε και μετά. Ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο αποδεικνύεται λίρα 100 για τους πράσινους, καθώς ο πανύψηλος τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» έδωσε το δυσκολότερο τεστ από τη μέρα που βρέθηκα στο «Ηλίας Πούλλος» κόντρα στους γαλαζοκίτρινους, το οποίο πέρασε με μεγάλη επιτυχία.

Ο Βραζιλιάνος κατάφερε να κρατήσει το μηδέν παθητικό, και πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση αλλά και καθοριστικές εξόδους. Στο 44’ ο Τάαμαρι βρέθηκε σε θέση βολής από το ύψος του πέναλτι και με δυνατό βολέ έφτασε κοντά στο γκολ για τον ΑΠΟΕΛ. Ωστόσο, ο Φαμπιάνο πραγματοποίησε την δυσκολότερη απόκρουση του αγώνα, καθώς απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Μάλιστα, ο 31χρονος είχε πολύ καλή επικοινωνία με τους αμυντικούς της Ομόνοιας, γεγονός που αποδεικνύεται από τις έγκαιρες εξόδους, ενώ φάνηκε στον τρόπο παιχνιδιού του πως είχε την αυτοπεποίθηση και την σιγουριά να το πράξει.

Στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι, επιχείρησε να βγάλει και… ασίστ με μακρινές μπαλιές, κάτι που πέτυχε και στο παιχνίδι με τον Εθνικό στις 2 Νοεμβρίου, όταν οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ μετά από δική του μακρινή μπαλιά (2-1).

Ο Φαμπιάνο έχει κερδίσει το χειροκρότημα και την εμπιστοσύνη τόσο του προπονητικού τιμ όσο και του κόσμου της Ομόνοιας. Ο τρόπος που πανηγύρισε το χαμένο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ, φανερώνει και το πάθος του για την ομάδα που αγωνίζεται, όπως επίσης και το γεγονός πως δέθηκε με το «τριφύλλι». Ο Βραζιλιάνος διατηρεί συμβόλαιο με την ομάδα της πρωτεύουσας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν, ωστόσο αν συνεχίσει τις ψηλές πτήσεις, πιθανόν να κερδίσει το εισιτήριο της… παραμονής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ