aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αυτό που έκανε με τον ΑΠΟΕΛ δεν το ξανάκανε φέτος

Ομόνοια: Αυτό που έκανε με τον ΑΠΟΕΛ δεν το ξανάκανε φέτος

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Αυτό που έκανε η Ομόνοια στο πρόσφατο ματς με τον ΑΠΟΕΛ, να βγάλει δηλαδή αντίδραση σε ντέρμπι, να «απαντήσει» στο γκολ που δέχθηκε και να πάρει βαθμολογικό κέρδος, δεν το έκανε ποτέ ξανά στην τρέχουσα σεζόν. Η προηγούμενη φορά ήταν πριν 14 μήνες, στις 7 Φεβρουαρίου 2018, επί της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για τη σεζόν 2017-18. Μάλιστα τότε, έκανε την ολική ανατροπή με δυο γκολ του Ντάρμπισαϊρ στο τελευταίο πεντάλεπτο και έφυγε με το τρίποντο. Στο πρόσφατο ματς έμεινε στην ισοφάριση, με κέρδος ένα βαθμό.

Γενικότερα, αντίδραση έβγαλε η Ομόνοια προηγουμένως δυο φορές φέτος. Ήταν και οι δύο επί της Δόξας. Στο Μακάρειο βρέθηκε να χάνει με 0-1 και στο τέλος έφθασε στη νίκη με 2-1. Στο ματς του ΓΣΠ, το «τριφύλλι» βρέθηκε να χάνει με 0-2 και κατάφερε με γκολ του Κολοβού στις καθυστερήσεις να σώσει τον ένα βαθμό. Σε ντέρμπι, όμως, ήταν η πρώτη φορά επί του ΑΠΟΕΛ, δείγμα ότι βελτιώνεται και στον χαρακτήρα της.

Διαβάστε επίσης: Aποκαλυπτικός ο Σίλντενφελντ: «Ναι, μίλησα με την Ομόνοια»

Αυτό που μπορούσε να διακρίνει κάποιος στο παιχνίδι της Ομόνοιας απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο είναι η ηρεμία και η συγκέντρωση που προηγουμένως δεν είχε σε τέτοιο βαθμό. Παρόλο που βρέθηκε να χάνει πολύ νωρίς στο παιχνίδι, εντούτοις δεν πανικοβλήθηκε. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας έφθασε 3-4 φορές με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της. Κάτι που έκανε τελικά με μακρινό σουτ του Γκόμεθ. «Αυτό που είπα στα παιδιά ήταν να μην παρασυρθούν και να μείνουν στο παιχνίδι και το έκαναν», είπε ο Αναστασίου μετά το ματς. Είναι σημαντικό για την ομάδα να είναι σε θέση να διαχειρίζεται μια αρνητική εξέλιξη μέσα στο παιχνίδι της, τόσο οι ποδοσφαιριστές με τις αντιδράσεις τους στον αγωνιστικό χώρο όσο και η τεχνική ηγεσία με τις οδηγίες αλλά και τις κινήσεις της από τον πάγκο.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: «Έστειλε άνθρωπο για τον Οικονόμου ο Αναστασίου»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ