aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟι 12+1 μετεγγραφές του Πάμπου

Οι 12+1 μετεγγραφές του Πάμπου

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

«Ίσως μια ντουζίνα μετεγγραφές να είναι λίγες», ήταν η αναφορά μας στο ρεπορτάζ της Ομόνοιας στις 18 Μαΐου 2017. Δυόμισι μήνες μετά πλήρης επιβεβαίωση! Ο Πάμπος Χριστοδούλου είχε ως στόχο να αλλάξει ριζικά το ρόστερ της ομάδας του, βλέποντας την κάκιστη εικόνα που παρουσίασε στην περσινή σεζόν και το πέτυχε στον απόλυτο βαθμό. Δώδεκα μετεγγραφές (συν μία) υλοποίησε ο σύλλογος της Λευκωσίας, με τελευταία αυτή του Φαμπρίσιο Σίλβα, του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού που ανακοινώθηκε την περασμένη Τετάρτη. Η πρώτη είχε ανακοινωθεί στις 23 Μαΐου και ήταν αυτή του Μαμαντού Καντέ.

Ο Κύπριος τεχνικός της Ομόνοιας προχώρησε στην προσθήκη ενός τερματοφύλακα (Πιτ Φελτχούιζεν). Πέντε αμυντικών -δεξιού μπακ (Ζαΐλσον Αραούζο), αριστερού μπακ (Μαμαντού Καντέ) και τριών στόπερ (Γουΐλιαμ Σοάρες, Μπόρχα Εκίθα, Φαμπρίσιο Σίλβα). Τριών μέσων (Χέντβιγκες Μαντούρο, Άλεξ Σοάρες, Κανού). Και τριών επιθετικών – Λεάντρο Γκονζάλες (αριστερό εξτρέμ), Ζαρσίνιο Αντόνια (δεξί εξτρέμ), Ράφαελ Λόπεζ (επιθετικός κορυφής). Η μία επιπλέον αφορά στον Κάι, τον άτυχο της παρέας των μετεγγραφών του Πάμπου, που τελικά λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στον αχίλλειο τένοντα, έμεινε εκτός ρόστερ και θα προσπαθήσει να κερδίσει θέση στο έμψυχο δυναμικό τον Ιανουάριο.

Το ρόστερ όπως έχει διαμορφωθεί, βάσει και των επιλογών που διατηρήθηκαν από την περσινή σεζόν, φαντάζει γεμάτο. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο επιλογές σε κάθε θέση και ο συναγωνισμός για μια θέση στο αρχικό σχήμα αναμένεται έντονος, προς όφελος της ομάδας. Πλέον, δίδεται έμφαση στην ομοιογένεια αφού εντάχθηκαν στο ρόστερ πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές και χρειάζεται (όπως είναι λογικό) χρόνος για να «δέσουν», να γίνουν συμπαγές σύνολο. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ομάδας του Πάμπου και η αναβολή της πρεμιέρας, λόγω της παρουσίας της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, φαντάζει καλοδεχούμενη για τον πιο πάνω λόγο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ