aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΑγώνας Ακριβείας Κλασικών Αυτοκινήτων

Αγώνας Ακριβείας Κλασικών Αυτοκινήτων

Στις 110 έφτασαν οι συμμετοχές με αυτοκίνητα ηλικίας 30 ετών και άνω, με το παλαιότερο να είναι του 1946

Πραγματοποιείται την Κυριακή 12 Μαΐου, η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση «Αγώνας Ακριβείας Κλασικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου» που διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηένου. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς αποδέχτηκε την πρόσκληση των Δημοτικών Αρχών της Αθηένου, και έθεσε υπό την αιγίδα της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την εκδήλωση.

Η εκδήλωση διεξάγεται στη μνήμη της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου, που ήταν ένας φάρος φιλανθρωπίας στον Δήμο Αθηένου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όλα τα έσοδα θα δοθούν στην Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου για βοήθεια δυσπραγούντων Αθηενιτών.

Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που παρέθεσαν στο Ολυμπιακό Μέγαρο η ΚΟΕ και ο Δήμος Αθηένου, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου σημείωσε ότι «η οποιαδήποτε φιλανθρωπική εκδήλωση όπως αυτή που διοργανώνει ο Δήμος Αθηένου δεν είναι απλά καλοδεχούμενη, αλλά και απαραίτητη. Είναι πεποίθηση μας και πρόθεση μας να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα αναδείξει τον αθλητισμό σε κάθε σημείο της Κύπρου, και ιδιαίτερα σε μια ακριτική περιοχή όπως ο Δήμος Αθηένου, αλλά και στις κοντινές κοινότητες από τις οποίες θα περάσει η διαδρομή του αγώνα».

Ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς ευχαρίστησε την ΚΟΕ για την στήριξη που παρείχε στην διοργάνωση, και είπε ότι ο αγώνας θα αποτελέσει μια πραγματική γιορτή για το Δήμο και τους συμμετέχοντες. Ο κ. Καρεκλάς ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια της Μαρίας Θεοδώρου για τη συνεισφορά της, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο έργο που επιτελεί η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου προς όφελος δυσπραγούντων Αθηενιτών.

Εκπροσωπώντας στη διάσκεψη την οικογένεια της μ. Μαρίας Θεοδώρου, ο γιος της Δώρος Θεοδώρου ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλουν στην επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα την ΚΟΕ η συνδρομή της οποίας στην αναβάθμιση της εκδήλωσης είναι καθοριστική. «Το πιο σημαντικό κομμάτι όμως της εκδήλωσης μας είναι το φιλανθρωπικό. Μέσα σε επτά χρόνια καταφέραμε να μαζέψουμε ένα ποσό που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσφέρεται στο ΣΚΕ Αθηένου για τις ανάγκες δισπραγούντων  συνδημοτών μας. Όταν πρωτοξεκινούσαμε το 2017, μετά τον θάνατο της μητέρας μου, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα εξελισσόταν σε εκδήλωση τέτοιου βεληνεκούς. Θέλαμε σαν ένα μνημόσυνο προς την μνήμη της, να διοργανώνεται μια μικρή συνάντηση κλασικών αυτοκινήτων στον Δήμο μας, και να μαζεύουμε και λίγα χρήματα για το Συμβούλιο Κοινοτικού  Εθελοντισμού του Δήμου μας».

Το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ Γιώργος Παπαγεωργίου και συντονιστής της εκδήλωσης, σημείωσε ότι ο φιλανθρωπικός της σκοπός δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά που δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό, μέσω της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης τους να ξεκινήσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό και παράλληλα δίδεται η ευκαιρία στην ΚΟΕ να αναδείξει και το κοινωνικό ρόλο και έργο που επιτελεί.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θα εκπροσωπηθεί στον αγώνα με τέσσερα πληρώματα που θα αποτελούν οι Γιώτης Ιωαννίδης (Αντιπρόεδρος ΚΟΕ) / Μαρία Γιώρκάτζη (Mercedes SL280 / 1968), Γιώργος Παπαγεωργίου (Μέλος Ε.Σ.ΚΟΕ) / Λίντα Μουσουλίδου (MGB/1963), Φοίβος Κωνσταντινίδης (Μέλος Επ. Γυναίκα και Αθλητισμός) / Ιωάννα Δημητρίου (Πρόεδρος Επ. Γυναίκα και Αθλητισμός) / Μαριάννα Μεγαλέμου (Μέλος Επ. Γυναίκα και Αθλητισμός) (Porche 928 S4/1987) και Μάριος Τσαγγάρης (Προσωπικό) / Λένος Παναγιώτου (Προσωπικό) (MAZDA MX5/1994).

Ο αγώνας, η διαδρομή και οι κανονισμοί …

Τις λεπτομέρειες του Αγώνα Ακριβείας παρουσίασε ο Αλυτάρχης του, κ. Ανδρέας Ησαΐας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου (ΦΙΛΠΑΚ). Όπως ανέφερε, ένα αυτοκίνητο για να θεωρηθεί κλασσικό πρέπει να είναι τουλάχιστον τριάντα ετών. Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή τα πληρώματα 110  αυτοκινήτων, με το παλαιότερο από αυτά να είναι ένα CHEVROLET FLEETMASTER του 1946 και το νεότερο ένα MAZDA  MX5 του 1994.

H εκκίνηση θα δοθεί από το Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου την Κυριακή 12 Μαΐου στις 09.45 το πρωί. Οι διαγωνιζόμενοι θα ξεκινούν ανά λεπτό, με το παλαιότερο αυτοκίνητο να ξεκινά πρώτο.

Τα αυτοκίνητα θα καλύψουν μια διαδρομή 93 περίπου χιλιομέτρων και τριών ειδικών διαδρομών, περνώντας από τα χωριά Λύμπια, Δάλι, Ποταμιά, Νήσου, Κοτσιάτη, Μαρκί, Τσέρι, Αναλιόντα, Μαθιάτη, Δελίκηπο, Κόρνο, Μοσφιλωτή, ξανά Λύμπια και τερματισμός στην Αθηένου.

Οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να δοκιμαστούν με τρεις ειδικές δοκιμασίες ακριβείας. Τα πληρώματα με την μικρότερη απόκλιση από τον ιδανικό χρόνο τερματισμού θα είναι οι νικητές του αγώνα.

Στις 12.30, το πρώτο αυτοκίνητο θα τερματίσει στο εστιατόριο «ΤΑΜΠΛΙΟΣ» για ολιγόλεπτη στάθμευση και ξεκούραση και στις 12.45 θα γίνει ο τερματισμός του στο εστιατόριο «ΑΝΑΜΝΗΣΙΣ», όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε γεύμα.

Μετά το γεύμα στις 3.00μ.μ. θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων στο χώρο του εστιατορίου.

Η ΦΙΛΠΑΚ, θα προσφέρει διάλεξη προς όσους ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν για το πως να χειρίζονται το βιβλίο διαδρομής του αγώνα (Roadbook), την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 20.00, στο «Χάνι του Μεστάνα» στην Αθηένου.

Η ΚΟΕ επιθυμεί για άλλη μια φορά να απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της, τον πλατινένιο ΟΠΑΠ Κύπρου, τους χρυσούς χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, στους αργυρούς χορηγούς της, MEDOCHEMIE, ALLIANZ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, την TOYOTA Κύπρου (Mobility Partner), DELOITTE (Professional Services Partner) και CABLENET (Communications Partner), για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση του στόχου και της αποστολής της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ