aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝταμπίζα, αυτά σίγουρα τα είδες…

Νταμπίζα, αυτά σίγουρα τα είδες…

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «ΑΕΚ Αρένα» (υπάρχει φωτογραφία στην οπαδική ιστοσελίδα «Οmonoianews.com»), στην κερκίδα που φιλοξενούνταν οι φίλοι της Ομόνοιας βρισκόταν και ο τεχνικός διευθυντής των πρασίνων, Νίκος Νταμπίζας. Δεν γνωρίζουμε αν συνομίλησε με τον κόσμο του «τριφυλλιού» και αν άκουσε τα παράπονα μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ (4-2).

Ένα πράγμα ξέρουμε μόνο, ότι είδε τα πάντα. Είδε τα σφιγμένα χείλη στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ (36’), είδε τα απελπισμένα κλειστά μάτια όταν ο Ακοράν διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του (43’), είδε τα κατεβασμένα κεφάλια όταν ο Κρέσιτς γκρέμισε τον Ισπανό στο 50ο λεπτό. Για ένα 90λεπτο ο κόσμος της Ομόνοιας έβλεπε όσα δεν ήταν συνηθισμένος να βλέπει, έβλεπε 11 ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο χωρίς πάθος (όπως απαιτεί ένα ντέρμπι), χωρίς θέληση, χωρίς το πράσινο DNA.

Την Κυριακή, λίγα 24ωρα πριν από τον επαναληπτικό κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα (22/2, 17:00), σχεδόν ένα χρόνο από την πρόσληψη του στην Ομόνοια, ο Νταμπίζας είδε από πρώτο χέρι τι σημαίνει αυτή η ομάδα για αυτούς τους οπαδούς, όχι τι σημαίνει μια ήττα. Η απώλεια βαθμών σε ντέρμπι είναι μέσα στο παιχνίδι, αλλά όταν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δεν παρουσιάζονται συγκεντρωμένοι να κάνουν τα αυτονόητα, τότε η απογοήτευση είναι μεγαλύτερη.

Εν κατακλείδι, καθήκον του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος δικαιολογημένα ή μη έχει την εξ’ ολοκλήρου ευθύνη του ποδοσφαιρικού τμήματος, ήταν να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές και στο τεχνικό τιμ όλα όσα παρατήρησε στην κερκίδα, έστω και τώρα, ώστε να αντιληφθούν το μέγεθος της… καταστροφής αφού σήμερα το πρόγραμμα γράφει «επαναληπτικό κυπέλλου κόντρα στους κυανόλευκους».

Ωστόσο, οι ευθύνες του Κάρβερ είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Ο Άγγλος τεχνικός έχει τεράστιες ευθύνες για τις επιλογές του, έχει γραφτεί άλλωστε από την ώρα που ο Μασιάς σφύριξε για τελευταία φορά στη Λάρνακα. Εδώ λέμε ότι οι παίχτες της Ομόνοιας δεν είχαν το πάθος και τη συγκέντρωση να ανταλλάξουν δεύτερη πάσα, και γι’ αυτό δεν φταίει το σύστημα που επέλεξε ο Κάρβερ. Και γι’ αυτό, έχουν και οι δύο πλευρές εξίσου μερίδιο ευθύνης…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ