aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜε το τριφύλλι στο στήθος είναι αλλιώς!

Με το τριφύλλι στο στήθος είναι αλλιώς!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια μπορεί να μην πανηγύρισε κάποιον τίτλο -ο τελευταίος ήταν το 2012 (κύπελλο)- ωστόσο πετυχαίνει διάνα στους επιθετικούς της. Οι ποδοσφαιριστές που εντάσσονται στο ρόστερ του «τριφυλλιού» για το γκολ ξεπερνούν κάθε προσδοκία με τις επιδόσεις τους.

Είναι κάτι για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύονται στην Ομόνοια αφού κάθε χρόνο, την τελευταία πενταετία, αναδεικνύει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος ή έναν εκ των κορυφαίων.

Μάλιστα, την προηγούμενη πενταετία, με εξαίρεση τον Αντρέ Άλβες (2012-13), οι άλλοι τέσσερις πρώτοι σκόρερ των πρασίνων, Φρέντι ντος Σάντος (2011-12), Σκέμπρι (2013-14), Μίκαελ Ποτέ (2014-15) και Κίλιαν Σέρινταν (2015-16), πέτυχαν ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα!

Δείγμα ότι η Ομόνοια πετυχαίνει διάνα στους επιθετικούς αλλά και ότι οι ποδοσφαιριστές με το τριφύλλι στο στήθος… τη βρίσκουν. Το γεγονός ότι αγωνίζονται σε μια μεγάλη ομάδα τούς επιτρέπει να αναδείξουν σε μεγαλύτερο βαθμό το ταλέντο τους στο σκοράρισμα.

Στον δρόμο των πιο πάνω επιθετικών βρίσκεται στην τρέχουσα σεζόν και ο Ματ Ντέρμπισαϊρ. Ο Άγγλος επιθετικός σε εννιά αγώνες πρωταθλήματος μετρά ήδη οκτώ γκολ και είναι στην πρωτοπορία του πίνακα των σκόρερ. Μάλιστα, με αυτή την επίδοση ο 30χρονος άσος θέτει σοβαρή υποψηφιότητα, όσο νωρίς κι αν είναι, για το «Χρυσό Παπούτσι».

ΦΡΕΝΤΙ ΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ: Ο Αγκολέζος επιθετικός πέτυχε 17 γκολ τη σεζόν 2011-12. Προηγουμένως η πιο παραγωγική του σεζόν ήταν το 2009-10 και 2010-11 με τα χρώματα της ΑΕΛ από την οποία μεταπήδησε στην Ομόνοια, πετυχαίνοντας 10 γκολ ανά σεζόν.

ΑΝΤΡΕ ΑΛΒΕΣ: Σταμάτησε στα 16 γκολ ο Βραζιλιάνος τη σεζόν 2012-13. Ποδοσφαιριστής που βοήθησε πολύ τους πράσινους και στη δημιουργικότητα. Την καλύτερή του σεζόν στο σκοράρισμα την έκανε με τη Βίντεοτον (2010-11) αφού είχε φθάσει τα 24 γκολ!

ΑΝΤΡΕ ΣΚΕΜΠΡΙ: Στην πρώτη του σεζόν με το τριφύλλι στο στήθος (2013-14) ο Μαλτέζος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 17 γκολ. Κατέρριψε το ρεκόρ τερμάτων που μετρούσε με τη Φέρεντσβαρος (2010-11) που ήταν 16 γκολ. Πέρσι, στη δεύτερή του θητεία στην Ομόνοια πλησίασε το ρεκόρ του αφού πέτυχε 15 γκολ.

ΜΙΚΑΕΛ ΠΟΤΕ: Τα 12 γκολ της σεζόν 2011-12 με τη Δυναμό Δρέσδης αποτελούσαν το ρεκόρ του Μίκαελ Ποτέ, προτού ενταχθεί στο ρόστερ της Ομόνοιας. Ο επιθετικός από το Μπενίν πέτυχε 17 γκολ τη σεζόν 2014-15 φορώντας την πράσινη φανέλα και κατέκτησε το «Χρυσό Παπούτσι».

ΚΙΛΙΑΝ ΣΕΡΙΝΤΑΝ: Από τον ΑΠΟΕΛ στην Ομόνοια και με το «καλημέρα» πρώτος σκόρερ της ομάδας. Στην περσινή σεζόν, λοιπόν, ο Ιρλανδός σταμάτησε στα 15 γκολ στο πρωτάθλημα καταρρίπτοντας κατά πολύ μάλιστα το ρεκόρ του. Είχε πετύχει 9 γκολ με τη φανέλα της Κιλμάρνοκ τη σεζόν 2012-13. Φέτος είναι ακόμη πιο παραγωγικός!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ