aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΦαμπιάνο: Σε 10’ «έπιασε» όσα πέναλτι δεν… έπιασε σε όλη την καριέρα του!

Φαμπιάνο: Σε 10’ «έπιασε» όσα πέναλτι δεν… έπιασε σε όλη την καριέρα του!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Την επομένη ημέρα του ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (1-1), σε ρεπορτάζ μας το ρόλο που έπαιξε η παρουσία του Φαμπιάνο Ριμπέιρο στα παιχνίδια της Ομόνοιας σε Κύπρο και Ευρώπη, καθορίζοντας το μέλλον και την πορεία των πρασίνων με κάποιες εξαιρετικές του αποκρούσεις σε σημαντικά χρονιά σημεία κάθε αγώνος που έδωσαν.

Ουσιαστικά, το γεγονός πως ο Βραζιλιάνος φώναξε ένα μεγαλοπρεπέστατο «παρών» σε από μία έως τρεις περιπτώσεις τουλάχιστον σε κάθε ματς εγχώριας και ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είναι ο λόγος που οι πράσινοι προκρίθηκαν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και μετράνε έξι βαθμούς στο πρωτάθλημα σε τρία ματς και χωρίς να ηττηθούν.

Δεν θα ήταν λοιπόν υπερβολή, να γραφτεί ότι από τη συνολική συμβολή των παικτών της Ομόνοιας, ο Φαμπιάνο δικαιούται τη «μερίδα του λέοντος» σε ό,τι έχει καταφέρει φέτος το «τριφύλλι», αλλά και από τον περασμένο Ιανουάριο που ήλθε στο «Ηλίας Πούλλος» ο «γίγαντας» από τη χώρα του καφέ, έως σήμερα.

Αν υπήρχε ταμπέλα με την οδό που κλήθηκε εξ αρχής να ακολουθήσει η Ομόνοια στην προσπάθειά της για τα… αστέρια, σε αυτήν θα ήταν ορθό να υπάρχει το όνομα «Φαμπιάνο Ριμπέιρο».

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Το πλάνο της ΟΥΕΦΑ για παρουσία οπαδών στα ματς των ομίλων

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό το οποίο αξίζει να αναφέρουμε, είναι ότι ο έμπειρος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας σε ολόκληρη την καριέρα του, απέκρουσε μονάχα ένα πέναλτι σε 17 εκτελέσεις, ενώ απέναντι στους πρωταθλητές Σερβίας, απέκρουσε στην άχαρη διαδικασία που ακολούθησε της παράτασης, την τρίτη και την τέταρτη εκτέλεση. Έτσι λοιπόν, με βάση και τις εύστοχες εκτελέσεις των πρασίνων, ο 32χρονος πήρε την ομάδα του από το χέρι και την οδήγησε σε έναν μεγαλειώδη θρίαμβο.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Κερδισμένη στη «μάχη» για δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ