aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ«Χόρεψε» λάτιν η Ομόνοια και απέδρασε με αγγλικό στιλ! (pics)

«Χόρεψε» λάτιν η Ομόνοια και απέδρασε με αγγλικό στιλ! (pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ντέρμπισαϊαρ, ο… δασοφύλακας! Κρατούσε φακό, και οδήγησε την ομάδα του και τους συμπαίκτες τους ασφαλείς, έξω από το… σκοτεινό αχνιώτικο Δάσος, εκεί όπου πολλοί χάθηκαν στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Πιο απλά, η Ομόνοια μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα, βρήκε τον τρόπο εκτός έδρας να επιστρέψει στις νίκες επικρατώντας του Εθνικού Άχνας με 2-1, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άγγλο επιθετικό της.

Παράλληλα, η πράσινοι σημείωσαν τη δεύτερη τους νίκη μακριά από το ΓΣΠ, μετά από το «τρίποντο» απέναντι στη Δόξα στην πρεμιέρα. Για την ομάδα του Γιώτη Εγκωμίτη, αυτή ήταν η δεύτερη ήττα και παραμένει στους 11 βαθμούς. Η Ομόνοια από την άλλη τους έκανε 15 τους πόντους της και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου θα διαμείνει μέχρι να ολοκληρωθεί ο αγώνας της Ανόρθωσης με τον Ολυμπιακό (3/11), ευελπιστώντας σε απώλειες της «Κυρίας».

Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, παρακολουθήσαμε ένα από τα πιο καλά παιχνίδια πρώτου ημιχρόνου στο φετινό πρωτάθλημα. Ο αγώνας είχε εξαιρετικό ρυθμό και πρόκειται ίσως για το καλύτερο πρώτο 45λεπτο μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, νοουμένου ότι και ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί ομαλά.

Η Ομόνοια νωρίς-νωρίς, κατάφερε να επιβληθεί και μόλις στο 6’ άνοιξε το σκορ. Ο Φαμπιάνο με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Τιάγκο ο οποίος έφυγε ταχύτατα από αριστερά, έβγαλε ασίστ στον Ντάρμπισαϊαρ και αυτός από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (1-0). Για τα επόμενα 46-37 λεπτά, οι πράσινοι είχαν μεγάλη επιθετική διάθεση και πλησίασαν σε τουλάχιστον άλλα 3 γκολ, αλλά από έλλειψη τύχης και ευστοχίας, δεν τα κατάφεραν.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ είχε και υπέρ της την κατοχή της μπάλας (56-44), ωστόσο παρόλο που ήταν καλύτερη και είχε πιο ξεκάθαρες φάσεις, οι γηπεδούχοι επίσης έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και είχαν τις δικές τους απειλητικές στιγμές. Μάλιστα, αρνήθηκαν να πάνε στην ανάπαυλα με το σκορ εναντίον τους κι ευτύχισαν να ισοφαρίσουν στο 44’ από στατική φάση. Σε φάουλ, ο Χουντόμπιακ πάτησε στον Λαμπάν κι αυτός με σουτ-βολίδα από πλάγια εκτός περιοχής, εκτέλεσε τον Φαμπιάνο που δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα του, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, επηρεασμένη η Ομόνοια έδωσε αρκετά δικαιώματα στους μπλε της Άχνας να επιτεθούν και να φτιάξουν 2-3 καλές φάσεις, αλλά οι πράσινοι όσο πλησίαζε το 60’ ισορρόπησαν και είχαν την υπεροχή, ψάχνοντας χώρο για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο τέρμα που θα τους έβαζε εκ νέου μπροστά στο σκορ.

Παρόλα αυτά δυσκολευόταν, ωστόσο είχε τον τρόπο να κάνει το 2-1, πάλι με πρωταγωνιστή τον Ντέρμπισαϊαρ και με ασίστ του Τιάγκο. Ορτέγα και Τιάγκο συνδυάστηκαν σε ρυθμούς… λάτιν, δηλαδή εξαιρετικά κρύβοντας την μπάλα, με τον Κολομβιανό να αφήνει στον Ντάρμπισαϊαρ μετά από πάσα του Βραζιλιάνου και ο Άγγλος με πλασέ εντός περιοχής έβαλε ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού (2-1).

Οι φιλοξενούμενοι διαφύλαξαν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, παρόλο που κόντεψαν να ψάχνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους και κινδύνεψαν να ισοφαριστούν στην εκπνοή.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Εθνικός Άχνας (Γιώτης Εγκωμίτης): Μπογκατίνοφ, Γλομπάρντ, Ιωάννου, Ντέιβισον, Ευσταθίου, Μιγκελίτο, Χουντόμπιακ (78′ Παπαγεωργίου), Λαμπάν, Κυπριανού (86′ Ι. Μαρκόφσκι), Ι. Κονέ, Κοστόφσκι (81′ Μ. Ηλία).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Μαυρίας, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Τιάγκο, Β. Γκόμες, Ορτέγα, Μποτεάκ, Τ. Γκόμεθ, Ντέρμπισαϊαρ (85′ Κακουλής).

Γήπεδο: Eθνικού Άχνας (Δασάκι).

Σκόρερ: 44′ Λαμπάν / 6′, 73′ Ντέρμπισαϊαρ.

Κίτρινες: 87′ Τ. Γκόμεθ, 89′ Τιάγκο / 46′ Koστόφσκι, 90′ + 1 Ιωάννου.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.

Α’ βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Φελλάς.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ