aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑAναστασίου: «Τώρα οι παίκτες της Ομόνοιας δουλεύουν, δεν προπονούνται απλά»

Aναστασίου: «Τώρα οι παίκτες της Ομόνοιας δουλεύουν, δεν προπονούνται απλά»

Επικίνδυνη ομάδα με έμπειρους παίκτες και έναν προπονητή που προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του ολλανδικού ποδοσφαίρου, αλλά και με αδυναμίες χαρακτήρισε την Ανόρθωση ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο Ελλαδίτης προπονητής της Ομόνοιας μιλώντας στην επίσημη σελίδα των πρασίνων, αναφέρθηκε στο πρώτο του ντέρμπι στο κυπριακό πρωτάθλημα, τη δουλειά που έγινε στο διάστημα της διακοπής και στάθηκε στο γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού, πλέον περνούν ώρες στο Ηλίας Πούλλος με στόχο να βελτιωθούν και όχι απλά να προπονηθούν.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια-Ανόρθωση: Το πέναλτι του Ράουφμαν και ο καβγάς Κίκη-Σεραφείμ (vids)

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Θα είναι το πρώτο ντέρμπι από τη μέρα που ήρθα. Η Ανόρθωση είναι μία δύσκολη ομάδα, επικίνδυνη ομάδα. Άλλαξαν προπονητή πρόσφατα. Έναν Ολλανδό προπονητή που προσπαθεί να περάσει την ολλανδική σχολή στην ομάδα. Με αρκετά έμπειρους παίκτες, αλλά από την άλλη είναι ομάδα με αδυναμίες, όπως κάθε άλλη πιστεύω στο πρωτάθλημα. Το σημαντικό για εμάς είναι να μπούμε με την ίδια ψυχολογία, με την ίδια αυτοπεποίθηση. Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να είμαστε το αφεντικό και θέλουμε να το επιβάλουμε από το πρώτο λεπτό».

Πώς εκμεταλλευτήκατε τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Θα έλεγα εποικοδομητικά, αν και όχι όπως θα ήθελα γιατί είχαμε τραυματίες. Τώρα τα παιδιά, τις τελευταίες μέρες προσπαθήσανε και μπήκανε στον αγωνιστικό χώρο και ήθελα να κάνουμε κάποια εργομετρικά τεστ για να δούμε σε ποιο επίπεδο είμαστε από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά και γενικότερα σε οτιδήποτε άλλο αφορά το σώμα του ποδοσφαιριστή για να ξέρουμε ποιες είναι οι βάσεις μας και για το μέλλον. Δουλεύαμε με μιρκά γκρουπ και δίναμε μεγαλύτερη έμφαση σε ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών για να μπορέσουμε να τα βελτιώσουμε. Και γενικά στις γραμμές, είτε σε αμυντικούς, είτε μέσους. Πιστεύω ήταν μία αρκετά καλή εβδομάδα για εμάς. Και οι ίδιοι οι παίκτες έχουν αντιληφθεί ότι το επίπεδο των προπονήσεων είναι πιο υψηλό. Οι εντάσεις είναι πιο υψηλές, υπάρχει ανταγωνισμός και όλοι αφιερώνουν πολλές ώρες στο γήπεδο και αφιερώνουν πολλές ώρες εκεί. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό, ότι οι παίκτες έρχονται πλέον στο γήπεδο για να μείνουν και να βελτιωθούν και όχι να έρθουν να προπονηθούν και να φύγουν. Σε συνδυασμό με το φιλικό του Σάββατου δώσαμε την ευκαιρία σε παιδιά που δεν είχαν παίξει αρκετά, αλλά και μικρούς από τις ακαδημίες. Θέλαμε να δείξουμε ότι υπάρχει η σύνδεση με την ακαδημία και να δούμε ότι υπάρχουν κάποια παιδιά κάτω που έχουν ταλέντο και όσο μπορούμε να το αξιοποιούμε γιατί σίγουρα θα τους χρειαστούμε κάποια στιγμή».

Είστε ικανοποιημένος με την πρόοδο της ομάδας: «Είχαμε δύο παιχνίδια, δύο νίκες και αυτό είναι θετικό. Κάνουμε λάθη και τεχνικά και τακτικά σαν ομάδα, αλλά νομίζω ότι είναι πράγματα που βελτιώνονται. Θέλουν δουλειά, θέλουν επαναλήψεις και το κυριότερο θέλουν και χρόνο κάποιες φορές για να δέσει η ομάδα και να αποκτήσει χημεία. Γιατί αν ανατρέξουμε και στους προηγούμενους μήνες η ομάδα δεν είχε σταθερό σχήμα και σταθερό κορμό. Έχουμε δείξει κάποια πολύ καλά πράγματα γιατί έχω δει και την ομάδα στα παιχνίδια πριν. Νομίζω τα παιδιά έχουν ανταποκριθεί πλήρως. Η συμπεριφορά των παιδιών είναι καταπληκτική. Ότι τους πω κάνουν, απλά μερικές φορές πρέπει να λειτουργούμε με το μυαλό και όχι με τον ενθουσιασμό. Μέχρι στιγμής δεν το έχουμε πληρώσει, γιατί οι αντίπαλοι δεν το διακρίνανε ή ίσως δεν είχαν την ποιότητα να το δούνε. Όμως, τώρα που έρχονται ντέρμπι και δύσκολα παιχνίδια με ποιοτικά καλύτερους παίκτες και με καλύτερες ομάδες θέλει μεγαλύτερη προσοχή και συγκέντρωση. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά γιατί δουλεύουν καλά, υπάρχει πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και το γήπεδο. Και το κυριότερο είναι ότι όλοι έρχονται με σκοπό να γίνουν καλύτεροι. Προσπαθούμε να τους δίνουμε όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες γίνεται, συγκεκριμένες που αφορούν την εικόνα της ομάδας και της δικιάς του και εκεί προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε θέματα συγκέντρωσης και επικοινωνίας».

Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια κόντρα σε Ερμή και Δόξα, τώρα έρχεται ντέρμπι. Τι πρέπει να έχει η ομάδα: «Το σημαντικό είναι ότι κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Όταν έκανες πέντε ήττες σε εφτά ματς ξέρεις ότι κάθε παιχνίδι πλέον, είτε παίζεις με τον Ερμή, είτε με τη Δόξα, είτε με τη Δόξα είναι σημαντικό. Η ομάδα έχασε αρκετούς πόντους και πρέπει η ομάδα να προσπαθήσει να στραβοπατήσει όσο λιγότερες φορές στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούνε, γιατί ξέρουμε ότι με την Ανόρθωση δεν θα μας παρουσιαστούνε τόσες ευκαιρίες, αλλά τις 5-6 που θα δημιουργήσει πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και να περιορίσουμε τις επισκέψεις του αντιπάλου στην περιοχή. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, λόγω ύψους με τον Ντουγκλάο και τον Σίλντενφελντ στις στημένες φάσεις. Έχουν κάποια ατομικά χαρακτηριστικά στην επίθεση που είναι επικίνδυνοι παίκτες, αλλά από την άλλη έχουμε κι εμείς τα χαρακτηριστικά στις αντίστοιχες θέσεις για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και νομίζω ότι θα είναι καθαρά στην αποτελεσματικότητα στο να τελειώνουμε τις φάσεις και η αναποφασιστικότητα σε προσωπικές μονομαχίες να τις κερδίσουμε και γι’ αυτό δουλεύουμε στις συνθήκες ένας εναντίον ενός τις τελευταίες βδομάδες για να είμαστε δυνατοί όταν έχουμε την μπάλα, αλλά και χωρίς αυτήν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ