aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αλήθεια, περίμενε κανείς τέτοιο «δέσιμο»;

Ομόνοια: Αλήθεια, περίμενε κανείς τέτοιο «δέσιμο»;

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

«Κλειδί» στην απόδοση οποιασδήποτε ομάδας, είναι αναμφίβολα η αμυντική της λειτουργία και από την παρουσία του τερματοφύλακα, το «δίδυμο» των στόπερ κυρίως, και των ακραίων μπακ, εξαρτώνται πολλά σε ένα ματς. Πάρα πολλά… Και αν η Ομόνοια έχει να επιδείξει κάτι το αξιοζήλευτο στην τρέχουσα σεζόν, είναι οι ανασταλτικές της επιδόσεις (ένα γκολ παθητικό μόνο έως τώρα) και γενικώς η λειτουργία σε αυτό τον νευραλγικό τομέα.

Καλό είναι να στεκόμαστε περισσότερο στη γενική εικόνα μίας ομάδας στο κάδρο, παρά σε στιγμές μέσα στο γήπεδο, διότι από εκεί είναι που βγαίνουν τα πιο ασφαλή συμπεράσματα. Η φετινή Ομόνοια, χωρίς αμφιβολία, διαθέτει αξιόλογες μονάδες σε όλες τις γραμμές της και δουλειά είναι αυτό που χρειάζεται για να μπορεί να φθάσει ακόμη πιο ψηλά σε θέματα απόδοσης.

Διαβάστε επίσης: Γκόμεθ: Πίστη, ικανοποίηση και «μέλι» για τον Πρέτσε (vid)

Για να επανέλθουμε, όμως, στον λόγο για τον οποίο βρήκαμε την αφορμή για να συνταχθεί το ρεπορτάζ αυτό, στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ, παρά την ήττα που δέχθηκαν οι πράσινοι στις λεπτομέρειες, επιβεβαιώθηκε πως η αμυντική λειτουργία της Ομόνοιας τα πάει πολύ καλά έως τώρα. Και προκαλεί θετική εντύπωση το γεγονός πως για το κέντρο της άμυνας -εκεί όπου εδώ και τρία ματς δεσπόζει η φιγούρα των Λουκά Βύντρα και Φράνιο Πρετσέ-, άλλοι παίκτες προορίζονταν στα μάτια των οπαδών για βασικοί (με βάση τα φιλικά προετοιμασίας) και άλλοι αγωνίζονται και μάλιστα με επιτυχία.

Διαβάστε επίσης: Οι λόγοι που ο Βύντρα θα θεωρηθεί (ίσως) απαραίτητος για τη νέα Ομόνοια

Ο έμπειρος Ελλαδίτης στόπερ, μαζί με τον νεαρό Κροάτη, συνθέτουν ένα δυνατό δίδυμο στην «καρδιά» της οπισθοφυλακής και είναι από τις περιπτώσεις που λες πως δημιουργείται ένα δυνατό «κράμα» εμπειρίας και εξελίξιμου ταλέντου. Και όσο τα πάνε καλά, ο Χουάν-Κάρλος Ολίβα θα δυσκολευτεί πολύ να βρει λόγους για να προβεί σύντομα τουλάχιστον σε αλλαγές στο κέντρο της άμυνας, το οποίο μαζί με τον τερματοφύλακα θεωρείται σαν ο θώρακας της «πράσινης» πανοπλίας. Κι ας υπάρχει ο Μικαέλ Γκαφούρ, κι ας υπάρχει και ο Γιάννης Κούσουλος για το κέντρο της άμυνας που επίσης πρόκειται για εξαιρετικές μονάδες (σ.σ. ο Φάνος Κατελάρης προορίζεται για το κέντρο από τον Ολίβα). Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως η γραμμή στην οποία οι προπονητές προβαίνουν πιο δύσκολα σε αλλαγές συγκριτικά με άλλες, είναι αυτή της άμυνας.

Διαβάστε επίσης: Το πιθανότερο σενάριο για Βύντρα, οι διαφωνίες και οι δύο φευγάτοι

Βύντρα και Πρετσέ, λοιπόν βοηθάνε πολύ μέχρι στιγμής την Ομόνοια και δείχνουν την αξία τους. Ας μην ξεχνάμε, ότι παρόλο που ο Βύντρα ήταν στη ζυγαριά σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησής του το περασμένο Καλοκαίρι, η τεχνική ηγεσία προτίμησε να τον διατηρήσει στην ομάδα και υπάρχουν πολλοί λόγοι για την απόφαση αυτή. Πέραν της πλούσιας καριέρας του σε Σούπερ Λίγκα, Πριμέρα Ντιβιζιόν και Ισραήλ. Από την άλλη, ο 22χρονος Πρετσέ, εκτός από διεθνής με τις μικρές εθνικές της Κροατίας, μετράει και εμπειρίες από το ιταλικό ποδόσφαιρο (Λάτσιο, Σαλερνιτάνα, Μπρέσια και Ίστρα 1961).

Διαβάστε επίσης: Ο… ειδικός ρόλος του Βύντρα!

Είναι κάποια πράγματα που δεν είναι καθόλου τυχαία, και για τους δύο παίκτες. Απλά αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι παίκτες, ειδικά όσοι αγωνίζονται σε νευραλγικές θέσεις, είναι αυτοκριτική και να επιδιώκουν με τη βοήθεια των συμπαικτών τους να βελτιώνονται και να διορθώνονται. Και στην περίπτωση των Βύντρα με τον Πρετσέ, μπορεί εύκολα να πει κάποιος πως μόνο τυχαία ο νεαρός στόπερ δεν τοποθετείται δίπλα στον «γερόλυκο» Ελλαδίτη αμυντικό. Διότι, στη ζωή ένα ανιψάκι μπορεί να αποκομίσει πολλά από έναν θείο του. Κάπως έτσι αυτό μπορεί να συνδεθεί και με το ποδόσφαιρο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ