aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ Απόλλωνας χόρεψε συρτάκι και ταγκό με την «Κυρία», στοπ στο αήττητό της!

Ο Απόλλωνας χόρεψε συρτάκι και ταγκό με την «Κυρία», στοπ στο αήττητό της!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Θρύλος ασταμάτητος! Ο Απόλλωνας για πέμπτο σερί παιχνίδι παρέμεινε αήττητος, και αυτή τη φορά απέναντι στην Ανόρθωση, παίζοντας πολύ καλά κυρίως στην επανάληψη, υποχρέωσε την «Κυρία» στην πρώτη της φετινή ήττα και πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του (πριν κτίσει το σερί του προηγήθηκε το 1-1 με τον ΑΠΟΕΛ).

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής στο Τσίρειο, επικράτησε με 2-0 των κυανόλευκων της Αμμοχώστου (52′ Παπουλής, 83′ Σελάγια) και μένει 3ος με 23 βαθμούς. Πλέον μειώνει στο -2 από την 2η Ομόνοια που παίζει την Κυριακή (15/12) με τη Νέα Σαλαμίνα και στο -4 από την πρωτοπόρο Ανόρθωση που έχει και παιχνίδι χρωστούμενο.

Σχεδόν καθόλου μπάλα!

Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, δύσκολα μπορεί να μετρηθεί ο χρόνος που παίχτηκε κανονική μπάλα στο πρώτο μέρος, αφού ο διαιτητής έκανε πολλές φορές χρήση της σφυρίχτρας του. Πολλά τα φάουλ (17 στο σύνολο, τέσσερις κίτρινες) που «έκοβαν» τη ροή της αναμέτρησης, αρκετά τα λάθη και οι κλασικές ευκαιρίες αγνοούνταν.

Καταρχάς οι τελικές φάσεις δεν ξεπερνούσαν τα δάκτυλα του ενός χεριού σε αριθμό (μόλις τρεις) και καμία δεν θεωρήθηκε ως αξιόλογη, ενώ καμία απόκρουση από τους τερματοφύλακες δεν σημειώθηκε. Όσο για την κατοχή της μπάλας; 51% – 49% υπέρ του Απόλλωνα, αλλά στατιστικό ανούσιο στο τέλος, αφού το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 0-0.

Δεν είχε άλλη επιλογή, φόρτσαρε και τα κατάφερε!

Στην προσπάθειά του να κερδίσει για να μην χάσει περισσότερο έδαφος από τις ομάδες που «καταδιώκει» ο Απόλλωνας, ήταν λογικό πως στο β’ ημίχρονο θα έπρεπε να πιέσει για να φθάσει σε ένα γκολ. Έτσι κι έγινε αφού στο 52’ οι κυανόλευκοι του Σωφρόνη Αυγουστή εξαργύρωσαν την υπεροχή τους με μία φάση που άρχισε από την άμυνα και τέλειωσε πανέμορφα με ωραίο εντός περιοχής φαλτσαριστό σουτ από τον αρχηγό Φώτη Παπουλή που δέχθηκε την ασίστ από τον Πέδρο. Ήταν μία υποδειγματική αντεπίθεση η οποία άρχισε από τον Σελίμοβιτς ενώ ενδιάμεσα είχε συμβολή κι ο Γιαννιώτας. Αυτό ήταν το 100ο τέρμα του Παπουλή με την φανέλα του Απόλλωνα σε όλες τις διοργανώσεις!

Προσπάθησε ο Ανόρθωση, αρνήθηκε ο Σελάγια και το τέλειωσε!

Μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, η Ανόρθωση παρουσιάστηκε βελτιωμένη αφότου έκανε κάποιες αλλαγές ο Τιμούρ Κετσπάγια, κυνήγησε την ισοφάριση χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες (2-3 στον αριθμό) με αποκορύφωμα ένα δοκάρι με τον Ντιούρις όσο το σκορ ήταν εναντίον της 0-1, αλλά δεν τα κατάφερε.

Από την πλευρά τους και οι γηπεδούχοι μπορούσαν να σημειώσουν δεύτερο γκολ καθότι και αυτοί είχαν τις δικές τους ευκαιρίες και σε μία από αυτές τιμώρησαν την αντίπαλό τους. Πως; Μετά από κόρνερ του Πέδρο στο 83’, ο Παπουλής από σκόρερ έγινε σερβιτόρος δίνοντας στον Σελάγια με το κεφάλι και ο Αργεντινός φορ με προβολή διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του μεγάλου ντέρμπι, ενώ η Ανόρθωση δικαιούτο τουλάχιστον ένα γκολ ακόμη και μετά το 2-0.

Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε το σπουδαίο αυτό ματς, με τον Απόλλωνα να χαμογελάει στο τέλος σπάζοντας το αήττητο της Ανόρθωσης και συνεχίζοντας την αντεπίθεσή του προκαλώντας τρόπο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Σελίμοβιτς, Χ. Κυριάκου (76′ Αντωνιάδης), Σάλαϊ, Αγκίρε (82′ Βασιλείου), Πίττας (46′ Γιαννιώτας), Μάρκοβιτς, Σατσέτι, Παπουλής, Σελάγια.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Ιωάννου, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Π. Αρτυματάς (56′ Νταουσβίλι), Σελίν, Κ. Αρτυματάς, Μαργκάσα, Ράγιος, Οκριασβίλι (70′ Μανθάτης), Κατσαράβα (56′ Ντιούρις).

Στάδιο: Τσίρειο.

Σκόρερ: 52′ Παπουλής, 83′ Σελάγια.

Κίτρινες: 25′ Σελάγια (3η), 27′ Μάρκοβιτς (3η), 29′ Σελίμοβιτς, 77′ Χ. Κυριάκου, 82′ Ενσούε (3η), 88′ Αντωνιάδης / 47′ + 2 Βργκοτς.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος.

Α’ βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

Β’ βοηθός: Δημητριάδης Μάριος.

Τέταρτος: Σωτηρίου Λούκας.

Παρατηρητής διαιτησίας: Αργυρού Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ