aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΠρο των πυλών ο Βεργέτης

Προ των πυλών ο Βεργέτης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Στάικος Βεργέτης (φωτό) θα είναι εκτός απροόπτου ο διάδοχος του Εουτζέν Νεαγκόε, με τον οποίον έλυσε τη συνεργασία της χθες η Νέα Σαλαμίνα. Ο Ελλαδίτης προπονητής είναι το φαβορί για να αναλάβει τους ερυθρόλευκους και εντός της ημέρας ίσως προκύψει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το Διοικητικό Συμβούλιο επιθυμεί να κλείσει το συντομότερο δυνατόν το θέμα, για να αρχίσει αμέσως η δουλειά ενόψει του αγώνα με την ΑΕΖ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Όπως και προηγουμένως με τον Νεαγκόε, ο Βεργέτης αποτελεί επιλογή του Μάκη Παπαϊωάννου και της επιτροπής προγραμματισμού. Το καλοκαίρι του 2006 έπιασε δουλειά ως γυμναστής στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης και τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς, προστέθηκε στο τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας με τον Πάουλο Κάμπος στο τιμόνι.

Πέρασε από πολλά πόστα (γυμναστής, κυνηγός ταλέντων, μεταφραστής, βοηθός προπονητή και αναλυτής αθλητικής στατιστικής), μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 όταν ανέλαβε προπονητής του Αστέρα, αντικαθιστώντας τον Σάκη Τσιώλη. Στις 28 Αυγούστου 2014 οδήγησε την ομάδα της Τρίπολης για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ 2014-15. Κάτι που επαναλήφθηκε και την περίοδο 2015-16, όταν συμμετείχε στον ίδιο όμιλο με τον ΑΠΟΕΛ (1-2, 2-0).

Στα υπόψη υπάρχει και ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος όμως είναι το αουτσάιντερ. Σε περίπτωση που ναυαγήσει η συμφωνία με τον Βεργέτη, οι ερυθρόλευκοι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον έτερο Ελλαδίτη προπονητή. Ο τελευταίος εργάστηκε προηγουμένως σε ΠΑΣ Γιάννινα, Ταβρίγια Σιφμέροπολ (Ουκρανία) και Πλατανιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ