aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑπόλλων – Πάφος FC 1-1: Ιστορική πρόκριση με τρομερό buzzer-beater του Τάνκοβιτς! (vid)

Απόλλων – Πάφος FC 1-1: Ιστορική πρόκριση με τρομερό buzzer-beater του Τάνκοβιτς! (vid)

Ιστορική πρόκριση της Πάφος FC στον τελικό του Κυπέλλου Coca-Cola για πρώτη φορά! Με τρομερό buzzer-beater του Τάνκοβιτς στο 90’+4 η παφιακή ομάδα ισοφάρισε σε 1-1 τον Απόλλωνα στο «Αλφαμέγα» και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα έγραψε την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας της.

Η Πάφος FC θα διεκδικήσει την κατάκτηση του τροπαίου στο ΓΣΠ στις 18 Μαίου με αντίπαλο την Ομόνοια, που νωρίτερα απέκλεισε τον Άρη με συνολικό σκορ 3-0. Από την άλλη, για τον Απόλλωνα τελείωσε άδοξα η σεζόν, καθώς βρίσκεται πλέον χωρίς στόχους.

Όσον αφορά την αποψινή αναμέτρηση, ήταν ελάχιστες οι καλές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι είχαν ελαφρώς την πρωτοβουλία (χωρίς όμως να απειλούν) και ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ στο 70′ με εκτέλεση πέναλτι του Σαγκάλ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Στη συνέχεια έψαξαν το γκολ πρόκρισης και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα οδηγούνταν στην παράταση «χτύπησε» ο Τάνκοβιτς. Με ένα τρομερό σουτ από πολύ-πολύ μακριά, λίγο κάτω από τη μέση του γηπέδου, ο Σουηδός νίκησε τον Λέουβενμπεργκ φέρνοντας το ματς στα ίσα, στην πρώτη εντός εστίας τελική προσπάθεια των φιλοξενουμένων.

Το ματς

Ο Απόλλων ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, απειλώντας μόλις στο 3ο λεπτό με όμορφη ατομική ενέργεια του Μάρκες και τον Ίβουσιτς να αποκρούει. Οι κυανόλευκοι είχαν την πρωτοβουλία στα πρώτα 20 λεπτά, με την Πάφος FC να ισορροπεί στη συνέχεια. Με τη σειρά της απείλησε στο 23’ με τον Ζάιρο να γλιστρά και να μην μπορεί να περάσει τον Λέουβενμπεργκ.

Ο καλός ρυθμός των πρώτων λεπτών σταδιακά έπεσε. Ένα καλό σουτ του Μάρκες (29’) και μια κεφαλιά του Ζάιρο (32’) από καλή θέση ήταν οι μοναδικές καλές ευκαιρίες στο υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο. Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και το μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να πατήσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Οι παίκτες του Πάμπλο Ματσίν προσπάθησαν να πάρουν την κατοχή και να πιέσουν για το πολυπόθητο γκολ, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν. Όλα αυτά μέχρι και το 66ο λεπτό, όταν ο Ίβουσιτς σε άστοχη έξοδο που πραγματοποίησε βρήκε το κεφάλι του Μάρκες. Μετά από παρέμβαση του VAR, ο Γερμανός διαιτητής, Σιέμπερτ υπέδειξε την παράβαση και ο Σαγκάλ ευστόχησε για το 1-0.

Στη συνέχεια, ξανά, οι κυανόλευκοι ήταν αυτοί που έψαξαν περισσότερο το γκολ, αδυνατώντας όμως να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις. Στον αντίποδα, η Πάφος FC δεν απείλησε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο, παρά μόνο με μια κεφαλιά του Ζάιρο στο 69’. Με ένα τρομερό γκολ του Τάνκοβιτς, όμως, στο 90’+4 ισοφάρισε την αναμέτρηση και εξασφάλισε την ιστορική πρόκριση στον τελικό, μετά το 2-1 του πρώτου ματς.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Πάμπλο Ματσίν): Λέουβενμπεργκ, Σάντος (84′ Φιλιώτης), Εκπολό, Σιέλβικ, Νταρίκουα, Μαλεκκίδης, Χ. Κυριάκου, Σπόλιαριτς (87′ Πέρετζ), Σαγκάλ (84′ Μπακενγκά), Γιούρσεβιτς, Μάρκες.

Πάφος FC (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ρους, Κβίντα, Γκολντάρ, Μπότσκαϊ, Ναμ, Ντράγκομιρ, Πέπε (70′ Κοντρέρας), Τάνκοβιτς, Βαλακάρι (61′ Τζάτζα), Ζάιρο.

Σκόρερ: Σαγκάλ 70′ (πεν.) / –

Κίτρινες: Χ. Κυριάκου / Βαλακάρι, Μπότσκαϊ, Τάνκοβιτς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΑΛΦΑΜΕΓΑ

Διαιτητής: Σιέμπερτ Ντάνιελ (Γερμανία)

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος: Αντωνίου Μενέλαος

VAR: Πφάιφερ Γιόχαν (Γερμανία)

AVAR: Εγγλέζου Νίκος

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Το εντυπωσιακό κορεό της «Θύρα 1» για τα 70χρονα του Απόλλωνα (pics)

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ 

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Μάρκες πέρασε ανάμεσα από δύο και βρέθηκε απέναντι από τον Ίβουσιτς. Ο Κροάτης κίπερ απέκρουσε, στη συνέχεια ο Σαγκάλ προσπάθησε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Κβίντα απομάκρυνε την τελευταία στιγμή.

13′ Επικίνδυνο γύρισμα του Σαγκάλ, πέρασε παράλληλα.

23′ Απαντά στις μεγάλες ευκαιρίες η Πάφος FC. Μετά από όμορφη κάθετη πάσα του Βαλακάρι, ο Ζάιρο βγήκε τετ α τετ με τον Λέουβενμπεργκ, προσπάθησε να τον περάσει όμως γλίστρησε. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας μπλόκαρε.

29′ Εκτός περιοχής καλό σουτ του Μάρκες, μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια ο Ίβουσιτς.

32′ Άστοχη κοντινή κεφαλιά του Ζάιρο, μετά από σέντρα του Μπότσκαϊ.

37′ Μακρινό σουτ του Σπόλιαριτς, πολύ άστοχο.

39′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χ. Κυριάκου, ψηλά έξω.

– Δύο λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

55′ Κίτρινη στον Βαλακάρι για φάουλ στον Νταρίκουα, πρώτη στο ματς.

58′ Χτύπημα του Βαλακάρι με το χέρι στο πρόσωπο του Χ. Κυριάκου. Ζήτησαν δεύτερη κίτρινη οι γηπεδούχοι, με τον Γερμανό διαιτητή, Σιέμπερτ να μην τιμωρεί τον Φινλανδό.

61′ Εκτός περιοχής σουτ του Βαλακάρι, άστοχο.

61′ Πρώτη αλλαγή στο ματς, είναι για την Πάφος FC. Ο Τζάτζα στη θέση του Βαλακάρι.

65′ Κίτρινη και στον Μπότσκαϊ, για φάουλ στον Σαγκάλ.

66′ Διαμαρτυρίες για πέναλτι από πλευράς του Απόλλωνα. Οι κυανόλευκοι φώναξαν για χτύπημα του Ίβουσιτς με το χέρι στον Μάρκες σε έξοδο που πραγματοποίησε.

68′ Πάει στο on field review ο Σιέμπερτ, μετά από παρέμβαση του VARίστα (Πφάιφερ).

68′ Πέναλτι για τον Απόλλωνα. Ο Γερμανός διατητής υπέδειξε την παράβαση, μετά που είδε τη φάση στην επαναληπτική προβολή.

70′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ ο Απόλλων. Ο Σαγκάλ ευστοχεί και ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα.

72′ Σουτ του Σπόλιαριτς, άστοχο.

77′ Ο Κοντρέρας στη θέση του Πέπε.

84′ Κεφαλιά του Ζάιρο, μετά από εκτέλεση κόρνερ, πάνω από τα δοκάρια.

84′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Οι Φιλιώτης και Μπακενγκά εντός, Μπρούνο Σάντος και Σαγκάλ εκτός.

87′ Ο Πέρετζ στη θέση του Σπόλιαριτς.

90′ Νέες φωνες για πέναλτι από πλευράς του Απόλλωνα, σε πτώση του Μπακενγκά στην περιοχή. Καμία παράβαση, σύμφωνα με διαιτητή και VAR.

– Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

90’+3 Κίτρινη στον Χ. Κυριάκου για φάουλ στον Τζάτζα.

90’+4 ΓΚΟΛ 1-1 Φοβερό γκολ του Τάνκοβιτς. Από πολύ-πολύ μακριά, λίγο κάτω από το κέντρου του γηπέδου, ο Σουηδός έπιασε ένα τρομερό σουτ, με τον Λέουβενμπεργκ να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση. Σκορ πρόκρισης για την Πάφος FC.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ