aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚυπριακό ποδόσφαιρο: Επί τάπητος (και) η μείωση μισθών

Κυπριακό ποδόσφαιρο: Επί τάπητος (και) η μείωση μισθών

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στη σημερινή νέα τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της ΚΟΠ, του ΠΑΣΠ, του Συνδέσμου Προπονητών Κύπρου και αντιπροσωπείας προέδρων σωματείων Α΄ Κατηγορίας θα κατατεθούν  προτάσεις σχετικά με το πώς προχωρούν, λαμβάνοντας υπόψη το σκηνικό στο ποδόσφαιρό μας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μετά την πρόσφατη επικοινωνία μεταξύ της UEFA και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών FIFPRO, τα εμπλεκόμενα μέρη θέτουν εκ νέου επί τάπητος τα ζητήματα που τους απασχολούν. Ένα εξ αυτών είναι το οικονομικό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει κοινή γραμμή των σωματείων ώστε να γίνουν μειώσεις σε μισθούς ποδοσφαιριστών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, κατά τους οποίους είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση. Μάλιστα, το μεγαλύτερο διάστημα θα το περάσουν στο σπίτι, ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Η εν λόγω θέση των ομάδων εκφράστηκε και στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης. Μπορεί να υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις, όμως το όλο θέμα τίθεται προς συζήτηση και σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, τα οποία προχωρούν σε μειώσεις μισθών στους ποδοσφαιριστές ή βάζουν πωλητήριο σε ορισμένους ώστε ν’ αντεπεξέλθουν οικονομικά τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης: Αλλαγές σε συμβόλαια και μεταγραφικές περιόδους εισηγείται η FIFA

«Μιλάμε για τεράστιες ζημιές στο ποδόσφαιρο. Αυτό θα αγγίξει και εμάς. Όλοι αναγνωρίζουν τις οικονομικές δυσκολίες. Κάποιοι χορηγοί, μας είπαν ότι θα ανασταλούν οι πληρωμές», σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Θουκής Θουκυδίδης (Super Sport FM). «Αναμένουμε πριν κλείσει ο μήνας να ληφθούν αποφάσεις. Αν θα πληρώσουν και πόσα θα πληρώσουμε για να βοηθηθούν και οι ποδοσφαιριστές που έχουν κι αυτοί υποχρεώσεις. Πρέπει μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη να έχουμε αποφάσεις», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Ο Κωστή της Ατλέτικο στον ACTIVE: Οι απείθαρχοι Ισπανοί και τα εφικτά όνειρα

Όσον αφορά την… τύχη του πρωταθλήματος, η ηγεσία της ΚΟΠ επανέλαβε ότι η γραμμή της ΟΥΕΦΑ είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Επί της παρούσης κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε κι αν η μπάλα θα στηθεί ξανά στη σέντρα. Πριν από τις αρχές Μαΐου δεν υπάρχει περίπτωση να επαναρχίσει η αγωνιστική δράση. Όπως όλα δείχνουν, μετά το Πάσχα θα επανεξεταστούν τα δεδομένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ