aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΟ Κωστή της Ατλέτικο στον ACTIVE: Οι απείθαρχοι Ισπανοί και τα εφικτά όνειρα

Ο Κωστή της Ατλέτικο στον ACTIVE: Οι απείθαρχοι Ισπανοί και τα εφικτά όνειρα

Σε ηλικία 16 ετών άνοιξε τα φτερά του για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μετεγγραφή σε σπουδαίο ευρωπαϊκό σύλλογο. Ο λόγος για τον κεντρικό αμυντικό Ηλία Κωστή (αριστερά στη φωτό), γιο του πρώην μέλους του τεχνικού τιμ του ΑΠΟΕΛ Γιώργου Κωστή.

Πλέον, είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της τρίτης ομάδας της Ατλέτικο Μαδρίτης και εμφανίζεται βέβαιος ότι με την σκληρή δουλεία και την πρόοδο που κάνει θα πάρει προαγωγή για τη δεύτερη ομάδα, η οποία είναι ο προθάλαμος για την ανδρική ομάδα των «ροχιμπλάνκος».

Ο Ηλίας Κωστή μίλησε στον ACTIVΕ (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» για την κατάσταση που επικρατούσε στην Ισπανία τις πρώτες μέρες που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού και λέει πως οι Ισπανοί δεν έλαβαν στα σοβαρά υπόψη τις εκκλήσεις της Κυβέρνησης για αυτοπεριορισμό. Ο Ηλίας Κωστή ανέφερε ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα αγωνιστεί με την Εθνική Κύπρου ή την Εθνική Ελλάδος, αφού έχει και την ελληνική υπηκοότητα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε

Πότε επέστρεψες στην Κύπρο; «Σήμερα κλείνω τις 14 μέρες και αναγκαστικά μπήκα σε καραντίνα. Τελειώνει σήμερα».

Πώς βίωσες στην Ισπανία αυτό που συμβαίνει με τον κορωνοϊό; «Όταν είχα φύγει ήταν οι πρώτες μέρες που ήρθε ο κορωνοϊός. Έβγαλαν κάποιες διαταγές για να μην βγαίνουμε από το σπίτι. Δεν υπήρχε πανικός τότε. Ο κόσμος δεν άκουγε τις διαταγές της Κυβέρνησης και δυστυχώς τώρα το πληρώνουν».

Έχεις επαφή με τους συμπαίκτες σου εκεί στην Ισπανία; «Μιλάω με τα παιδιά κάθε μέρα με βιντεοκλήση. Είμαστε όλοι σπίτι, έχουμε online προπόνηση και μετά μας δίνεται πρόγραμμα για να κάνουμε στο σπίτι. Είναι και αυτοί περιορισμένοι στο σπίτι όπως και εμείς».

Πόσο δύσκολο ήταν για εσένα, ένα παιδί 17 ετών να το διαχειριστείς; Πώς το έζησαν και οι δικοί σου; «Υπήρξε ανησυχία, αλλά λάβαμε μέτρα και από την ομάδα και ήμασταν προστατευμένοι ώστε να μην προσβληθούμε και εμείς από τον ιό».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, αποφάσισες να πας στην Ισπανία και να κυνηγήσεις το όνειρό σου: «Μου αρέσει το ποδόσφαιρο, θέλω να γίνω επαγγελματίας και το εύχομαι.

Γιατί επέλεξες την Ατλέτικο Μαδρίτης: «Επειδή πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο στην Ισπανία είναι πιο κοντά στο στυλ μου και θα με βοηθήσει. Η καθημερινότητά μου είναι ακριβώς όπως και στην Κύπρο. Σχολείο και μετά προπόνηση. Στην Ισπανία φοιτώ σε ένα σχολείο που είναι όλα τα παιδιά της Ατλέτικο».

Πόσες ώρες προπονείστε την ημέρα: «Περίπου 2-2,5 ώρες. Μένουμε οι περισσότεροι σε ξενοδοχείο που είναι της ομάδας. Υπάρχει βιβλιοθήκη για να διαβάζουμε όλοι μαζί».

Ήταν εύκολο για σένα να ξενιτευτείς, να αφήσεις οικογένεια και φίλους; «Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά αν θέλεις να ακολουθήσεις τ’ όνειρό σου πρέπει να πάρεις τα ρίσκα».

Σε προέτρεψε και ο πατέρας σου; «Και ο πατέρας μου και οι φίλοι μου και όλοι. Είμαι ευχαριστημένος με την παρουσία μου εδώ. Παίζω συνέχεια και έχω καθιερωθεί. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό».

Πόσα γκολ πέτυχες: «Πέτυχα δύο. Στην Ατλέτικο παίζω αριστερό στόπερ, αν και στην Κύπρο αγωνιζόμουν και ως ανασταλτικός μέσος. Το επίπεδο είναι πολύ ψηλό, αλλά πιστεύω ότι με την σκληρή δουλειά που κάνω θα καταφέρω να προωθηθώ στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο».

Σε βοήθησε η παρουσία στην Εθνική U16 με τον Αντριέν Χατζηαλεξάνδρου; «Ναι, με βοήθησε πολύ στα τουρνουά της Ταϊλάνδης και της Γερμανίας. Σε μία χώρα όπως η Κύπρος η μόνη διέξοδος να διαπρέψει ένας νεαρός παίκτης είναι η Εθνική ομάδα».

Θα επιλέξεις να αγωνίζεσαι στην Εθνική Κύπρου ή θα επιλέξεις την Εθνική Ελλάδος, αφού έχεις και την ελληνική υπηκοότητα; «Θα αφήσω τον χρόνο να δουλέψει για άλλο ένα χρόνο και μετά θ’ αποφασίσω».

Τι θα συμβούλευες εσύ παιδιά της ηλικίας σου για να φτάσουν σε πιο ψηλό επίπεδο; «Θα τους έλεγα να πιστεύουν στον εαυτό τους, να δουλεύουν κάθε μέρα ώστε να γίνουν καλύτεροι. Και ότι όλα τα όνειρα είναι εφικτά, αρκεί να τα πιστεύουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ