aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ«Η ΚΟΠ δεν τσιγκουνεύεται» και «οι ξένοι ζήτησαν τους κανονισμούς μας»

«Η ΚΟΠ δεν τσιγκουνεύεται» και «οι ξένοι ζήτησαν τους κανονισμούς μας»

TOY ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Στον Active μίλησε ο γενικός διευθυντής της ΚΟΠ Ανθούλης Μυλωνάς, ο οποίος αναφέρθηκε στον απόηχο της ψεσινής Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ με τα σωματεία. Αρχικά είπε πως η συνέλευση «διεξήχθη σε κλίμα συναινετικό, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και τα γνωρίζετε, τόσο για τα οικονομικά, όσο και για τα επιτεύγματα της ΚΟΠ. Υπάρχουν εισηγήσεις που συζητούνται από τα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας και τους εκπροσώπους των Σωματείων και από τότε που είμαι εγώ, οι αποφάσεις είναι ομόφωνες».

Για τις πληροφορίες σχετικά με επιστολή σωματείων για νέα συνάντηση, είπε: «Να αναφέρω πως διευκρινίστηκε ότι λόγω χρόνου την επιστολή αυτή την υπέγραψαν μόνο οι έξι μεγάλοι και δεν επηρεάζει το κλίμα. Ζητούν τροποποίηση της ποινής για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες και για το θέμα της χρησιμοποίησης Κυπρίων παικτών. Λεπτομέρειες δεν δόθηκαν. Προγραμματίστηκε συνάντηση εννέα σωματείων αύριο με μέλη της εκτελεστικής της ΚΟΠ και αναλόγως θα τροχοδρομηθεί το θέμα για λήψη αποφάσεων ενόψει του Δ.Σ. της ΚΟΠ. Αν ο στόχος τους είναι να μην υπάρχουν Κύπριοι παίκτες, δεν νομίζω να υπάρχει θέμα να δεχθούμε κάτι τέτοιο».

Και πρόσθεσε: «Οι Κύπριοι μειώνονται, ο πρόεδρος δεν είναι ευχαριστημένος. Με το να εξαφανίσουμε τον κανονισμό σημαίνει ότι αποδυναμώνουμε περισσότερο τις εθνικές μας ομάδες. Οι μελέτες δεν σταματούν ποτέ. Πριν από βδομάδες άρχισε η ΚΟΠ μία μελέτη για το τι μέλλει γενέσθαι με τη συμμετοχή Κυπρίων παικτών στην Α’ Κατηγορία, αλλά και στην Β’ και στη Γ’. Υπάρχει ομάδα σε μικρότερη Κατηγορία που χρησιμοποιεί μόνο έναν Κύπριο παίκτη. Τα μέτρα θα ληφθούν από κάτω προς πάνω. Δώσαμε οδηγία στα αρμόδια σώματα της Ομοσπονδίας να ετοιμάσουν μία εισήγηση για να την παρουσιάσουν ενώπιον της εκτελεστικής επιτροπής για να την παρουσιάσουν στο Δ.Σ. και αναλόγως να πράξουμε»

Για τους χειραγωγημένους αγώνες: «Να μην το ματιάσουμε, μέχρι στιγμής πάμε πολύ καλά. Άλλες Ομοσπονδίες μας ζήτησαν να τους στείλουμε τους δικούς μας κανονισμούς για να τους υλοποιήσουν, διότι εμείς καταφέραμε εξαλείψαμε το πρόβλημα».

Όσο για τις κρατικές οφειλές των σωματείων, είπε: «Για τα επόμενα χρόνια, η ΚΟΠ θα δίνει μια δόση για τις κρατικές οφειλές των σωματείων κάθε χρόνο. Θα δούμε πόσο μεγάλο είναι το συνολικό οφειλόμενο χρηματικό ποσό για να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν είναι ανακοινώσιμα τα ποσά. Αυτό δεν σημαίνει πως θα ξοφλήσουμε τα χρέη τους.

Για τις φετινές κακές διαιτησίες και λανθασμένες αποφάσεις, είπε: «Πιστεύω καθαρά πως είναι ανθρώπινα λάθη και εύχομαι να μην επαναληφθούν. Οι επιμορφώσεις γίνονται κάθε βδομάδα. Έχουμε εφτά γυμναστές παγκύπρια που γυμνάζουν τους διαιτητές μας. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα και η ΚΟΠ δεν τσιγκουνεύεται να πληρώσει ειδικούς. Προσλάβαμε και συνεργάτη τελευταίως για την επιμόρφωση των βοηθών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ