aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΗ Αστυνομία... απαντά στον πρόεδρο του ΚΟΑ

Η Αστυνομία… απαντά στον πρόεδρο του ΚΟΑ

Mε ανακοίνωσή της, η Αστυνομία “απαντά” στις δηλώσεις του Προέδρου του ΚΟΑ κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη, στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφώνου του ΡΙΚ Πρωινό Δρομολόγιο σχετικά με τα προχθεσινά επεισόδια  έξω από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά:

“Είναι με έκπληξη που ακούσαμε τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΚΟΑ κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη, στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφώνου του ΡΙΚ Πρωινό Δρομολόγιο σχετικά με τα προχθεσινά επεισόδια  έξω από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Γεωργιάδη περί παρεμβάσεων πολιτικών ή οποιοδήποτε άλλων προσώπων για να αφεθούν ελεύθερα πρόσωπα τα οποία συλλαμβάνονται για υποθέσεις βίας στα γήπεδα έτσι ώστε να αποφύγουν την τιμωρία.

Σε καμία περίπτωση είτε αυτή αφορά υπόθεση βίας στα γήπεδα, είτε οποιαδήποτε άλλα υπόθεση, οποιοδήποτε μέλος της Αστυνομίας δέχεται παρεμβάσεις στο έργο του.

Θεωρούμε τουλάχιστον άδικο να αφήνονται αιχμές εναντίον μελών μας τα οποία καθημερινά καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες για πάταξη της κάθε μορφής παρανομίας.

Καλούμε τον κύριο Γεωργιάδη αν έχει συγκεκριμένα στοιχεία για τα όσα αναφέρει να τα θέσει ενώπιον της ηγεσίας της Αστυνομίας.

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι για υποθέσεις βίας στα γήπεδα κατά το 2015 διερευνήθηκαν 39 υποθέσεις και έχουν συλληφθεί 111 πρόσωπα, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 έχουμε διερευνηθεί 17 υποθέσεις και έχουν συλληφθεί 33 πρόσωπα. Ως Αστυνομία ζητούμε από το Δικαστήριο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, την έκδοση διαταγμάτων αποκλεισμού των υπόπτων από τους αγωνιστικούς χώρους, στο πλαίσιο εφαρμογής της νομοθεσίας.

Το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα αλλά και της νεανικής παραβατικότητας γενικότερα είναι γενικά ένα φαινόμενο το οποίο ως Αστυνομία μας προβληματίζει ιδιαίτερα και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για καταπολέμησή του.

Σε αυτό τον αγώνα όμως χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και γι’ αυτό το λόγο πρέπει όλοι να δείξουν αποφασιστικότητα και να συστρατευτούν με την Αστυνομία για πάταξη του φαινομένου αυτού. Και όταν λέμε όλοι εννοούμε ομάδες, σωματεία, οργανωμένοι φορείς”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ