aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΈντονος ο Κίκης: «Μας είπαν για €3.000.000. Καλύτερα να το κλείσουμε»

Έντονος ο Κίκης: «Μας είπαν για €3.000.000. Καλύτερα να το κλείσουμε»

Την θέση του Εθνικού Άχνας σχετικά με την μη αδειοδότηση του γηπέδου της ομάδας παρέθεσε ο πρόεδρος, Κίκης Φιλίππου (Super Sport FM 104.0). Ο ισχυρός άντρας των Αχνιωτών έριξε το μπαλάκι στην Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων τονίζοντας πως πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μπορούν να διορθωθούν τα δύο από τα τρία σημεία που επισήμανε η Αρχή.

Αναλυτικά:

Για το Δασάκι: «Πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή γιατί ο καθένας βλέπει το κομμάτι του. Εμείς μπορούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η Αρχή άρχισε πριν ακόμα με τον κορωνοϊού, στις 18 Φεβρουαρίου στο προεδρικό, όταν μας κάλεσε ο ΠτΔ. Εκφραστήκαν οι θέσεις, και όσον αφορά αυτά τα τέσσερα γήπεδα, ενώ από τον ΚΟΑ μίλησαν για ποσά ώστε να διορθωθούν τα γήπεδα. Εμείς είπαμε να γίνει μια μελέτη από πολιτικό μηχανικό και να καταθέσουμε βάση με αυτά που μας είπαν, τι χρειάζεται και ποιο είναι το οικονομικό κόστος. Σας λέω ότι το γήπεδο της Άχνας χρειάζεται περίπου 3.000.000 ευρώ με βάση το τι χρειάζεται από την Αρχή. Το ίδιο και το Αμμόχωστος-Επιστροφή. Δεν πάρθηκε απόφαση για να μας δοθούν λεφτά, αλλά μια επιχορήγηση στο Τσίρειο. Πάρθηκε η απόφαση, εγκρίθηκε για το Τσίρειο. Αντιλαμβάνεστε μετά ήρθε ο κορωνοϊός και σταμάτησαν όλες οι προσπάθειες. Από την πλευρά μας αρχίσαμε να τα διορθώνουμε, βάλαμε πάνω από 50.000 ευρώ και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Καταθέσαμε από τον Νοέμβριο πέρσι απόδειξη, και περιμένουμε να έρθουν να μας ελέγξουν. Χτυπούσα τηλέφωνο και δεν μου απαντούσε κανένας».

Για τα προβλήματα στο Δασάκι: «Πήραμε την επιστολή πριν λίγες μέρες. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες της. Πρέπει και η Αρχή να παραδεχτεί τα λάθη της, δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Αν εννοεί η Αρχή ότι πρέπει να κάνουμε αυτά που εισηγήθηκε στο προεδρικό, να το κλείσω. Πρέπει να χαλαστεί το γήπεδο. Υπάρχει όμως η δυνατότητα για βοήθεια; Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε τίποτα για την υγεία του κόσμου. Αν θεωρηθούν ότι τα γήπεδα είναι επικίνδυνα, πρέπει να έρθει η Αρχή να αναλάβει την ευθύνη της. Έρχονται 10 λεπτά και ελέγχουν και λένε αυτό και αυτό. Όχι δεν είναι έτσι. Να έρθουν να αποδείξουν ότι έγινε έρευνα, όχι όμως με το μάτι».

Για το αν μπορεί να διορθωθεί άμεσα το γήπεδο: «Για τις τρεις παρατηρήσεις που έχουμε, θα μπορούσαμε τις δύο να τις λύσουμε σήμερα, να τα φτιάξουμε. Δεν δέχομαι να μου λένε “μας σας είπα”. Το ζητώ γραπτώς. Υπάρχει φόβος να αναλάβουμε την ευθύνη. Χθες που μιλούσα, μου είπαν ότι τα σοβαρά προβλήματα τα έχουν αυτά τα τέσσερα γήπεδα. Δεν μπορούμε σε μια μέρα να τα διορθώσουμε. Θέλουν πρωτόγνωρα πράγματα. Είναι όμως έτσι; Μπορεί να δοθεί παράταση ώστε να πάρει απόφαση το Κράτος για τα γήπεδα; Θα μιλήσω σήμερα με τον κύριο Καρά, γνωρίζει καλύτερα το στάδιο μας. Θεωρώ όμως ότι από πλευράς μας έχει γίνει και κάτι παραπάνω. Αν πρέπει άμεσα να γίνουν κι άλλα, όχι να έρθουν χθες. Έπρεπε να το πει μπροστά στον ΠτΔ, ότι αυτά τα γήπεδα πρέπει να τα κλείσουμε. Εκεί που πρέπει να μιλούμε να μιλούμε, όχι να παίζουμε τους μάγκες».

Για τους παίκτες που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό: «Θα τηρήσουμε το πρωτόκολλο με ευλάβεια. Εύχομαι να μην συμβεί σε άλλη ομάδα αυτό το πράγμα. Τους είπα να προσέχουν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ