aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕκπλήξεις, αλλά και απογοητεύσεις

Εκπλήξεις, αλλά και απογοητεύσεις

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα και ασφαλώς μετά από 11 αγωνιστικές, μπορούμε να κάνουμε τις πρώτες εκτιμήσεις για την προοπτική των 14 ομάδων που συμμετέχουν στην Α΄Κατηγορία. Μπλε κορυφή με την Πάφος FC να «τρέχει» αήττητη σε σεζόν που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όπως και ο Άρης που ακολουθεί. Επίσης, προκύπτουν και μεγάλες απογοητεύσεις (ΑΕΛ, Ανόρθωση).

Σε κάθε περίπτωση, λίγοι ήταν αυτοί που ανέμεναν ότι θα έβλεπαν την παρούσα βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, μία στροφή πριν από το πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας του μαραθωνίου. Ο Απόλλων, περσινός πρωταθλητής, είναι 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή ενώ παραδοσιακές ομάδες, Ομόνοια και Ανόρθωση, ψάχνουν να βρουν την «ταυτότητά» τους.

Την ίδια ώρα η Πάφος FC δεν σταματά πουθενά. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ προσπερνά τους αντιπάλους σαν σταματημένους. Μετρά 9 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες, έχει συντελεστή τερμάτων 26-3, τον καλύτερο από όλες τις ομάδες. Μία θέση πρωτόγνωρη για τους παράγοντες της Πάφου. Η πρόκληση να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση, έχοντας ασφαλώς ως τελικό στόχο να κάνουν το όνειρο της κατάκτησης του τίτλου πραγματικότητα. Ο Μπεργκ δημιούργησε δυνατή και αθλητική ομάδα και με «όπλο» την άμυνα, φτάνει στο ζητούμενο.

Η νέα τάξη πραγμάτων στο πρωτάθλημα, κρύβει άλλη μια έκπληξη με τον Άρη να είναι στη 2η θέση. Δεν καταλαβαίνει από έδρες, με προπονητή που παίζει επιθετικά και σύνολο που χαίρεσαι να βλέπεις. Με πλάνο που δείχνει πως όλα όσα έγιναν την περσινή σεζόν δεν ήταν πυροτέχνημα. Δεν είναι τυχαίο πως διαθέτει τους περισσότερους σκόρερ έως τώρα (12).

Ο ΑΠΟΕΛ άλλαξε ταυτότητα, αμύνεται αποτελεσματικά και καταφέρνει να σκοράρει όσο χρειάζεται για να κερδίζει τους αγώνες. Μελανό σημείο η αφλογιστία των επιθετικών. Από την άλλη, η επιστροφή των «πορτοκαλί» οπαδών είναι τεράστιο συν.

Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις με το ενδεδειγμένο ροτέισον του Όλτρα. Ο Ισπανός έχει μεγάλο μερίδιο στην πορεία της ομάδας. Βρήκε γκολ από πολλούς παίκτες, ειδικά από τους εξτρέμ που πατάνε περιοχή περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η πολυφωνία της ομάδας της Λάρνακας φαίνεται και από το γεγονός πως σε κάθε παιχνίδι έχει άλλον πρωταγωνιστή.

Στον Απόλλωνα με τον Μακρίδη πλέον στον πάγκο ψάχνει να βρει τον δρόμο του. Πρώτα ο Τσόρνιγκερ και μετά ο Καταλά, δεν κατάφεραν να κάνουν το βήμα το παραπάνω, κάτι που προσδοκούν στην ομάδα πως θα γίνει με τον Μακρίδη. Πρώτο μέλημα του νέου τεχνικού είναι να «αφυπνίσει» την επιθετική γραμμή.

Η Ομόνοια ψάχνει να βρει ρυθμό με τον Φερέρα στον πάγκο. Η ισοπαλία με τον Άρη και οι νίκες απέναντι σε Ανόρθωση, Ολυμπιακό δείχνουν πως κάτι αλλάζει, φτάνει να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια.

ΑΕΛ και Ανόρθωση είναι οι μεγαλύτερες απογοητεύσεις. Οι δυο ομάδες επένδυσαν, ο Ανδρέας Σοφοκλέους στον Σίλας και ο Χρίστος Πουλλαΐδης στον Νεόφυτο Λάρκου. Ωστόσο, άλλοι ήταν οι στόχοι και άλλη η πραγματικότητα. Προβληματικό ξεκίνημα, με τον Γιανέφσκι στη λεμεσιανή ομάδα και Μουνιόθ στη βαρωσιώτικη, να προσπαθούν να επαναφέρουν το σύνολο στο σωστό μονοπάτι. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Η Νέα Σαλαμίνα ξεκίνησε καλά, αλλά δεν είχε συνέχεια. Τέσσερις αγωνιστικές χωρίς βαθμό σίγουρα είναι μεγάλο διάστημα για μια ομάδα που θέλει να πλησιάσει την εξάδα.

Καρμιώτισσα, Παραλίμνι, Δόξα, Ολυμπιακός και Ακρίτας θα δώσουν μεγάλη μάχη για την αποφυγή της διαβάθμισης. Καταρχήν την απευθείας και στη β΄ φάση τρίτη θέση που οδηγεί στη Β΄ Κατηγορία. Σαφώς πιο άσχημη εικόνα βγάζουν οι δυο τελευταίες ομάδες που με βάση τη βαθμολογική συγκομιδή δύσκολα αποφεύγουν τις περιπέτειες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ