aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης: «Σίγησε» μα δεν λύγισε και έκανε ρεκόρ

Άρης: «Σίγησε» μα δεν λύγισε και έκανε ρεκόρ

Γλυκόπικρη γεύση είναι η αίσθηση που αφήνει στον Άρη το ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΕΛ. Η ισοπαλία (0-0) με τους γαλαζοκίτρινους διατήρησε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στην κορυφή της βαθμολογίας, άρα και σε θέση ισχύος, πέντε στροφές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Τα δύο χαμένα πέναλτι του Αλεξάνταρ Κακόριν σημάδεψαν το μεγάλο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ, αφού οι πράσινοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν και να φέρουν το ματς στα μέτρα τους. Ο Άρης «σίγησε» μετά από 12 διαδοχικούς αγώνες, στους οποίους πέτυχε τουλάχιστον από ένα γκολ, με αποτέλεσμα να σταματήσει το σερί τριών συνεχόμενων νικών. Τελευταία φορά που οι πράσινοι έμειναν «άσφαιροι» ήταν στις 9 Ιανουαρίου, στο ισόπαλο 0-0 με τον Ακρίτα στο Τσίρειο.

Βέβαια, το ποτήρι για τη λεμεσιανή ομάδα είναι και μισογεμάτο. Κάλλιστα θα μπορούσε να ηττηθεί, καθώς ο ΑΠΟΕΛ με τη σειρά του έχασε ξεκάθαρες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Κβιλιτάια και τις αποτυχημένες απόπειρες των Βιγιαφάνιες και Μπεν να σκοράρουν από το… μισό μέτρο. Επομένως, στην ατυχία (ή καλύτερα αστοχία της) φάνηκε και τυχερή. Επιπλέον, το μηδέν παθητικό διατηρήθηκε για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τον Άρη στο φετινό πρωτάθλημα.

Σε μια κακή βραδιά για την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν έχασε από τον άμεσο ανταγωνιστή της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετρά μία νίκη και δύο ισοπαλίες κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και για την ώρα έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της σεζόν. Οι δύο ομάδες έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ