aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης – Ομόνοια 0-2: Η ελπίδα έχει χρώμα πράσινο και φορά τριφύλλι (vid)

Άρης – Ομόνοια 0-2: Η ελπίδα έχει χρώμα πράσινο και φορά τριφύλλι (vid)

Έκανε το καθήκον της η Ομόνοια και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για είσοδο στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Επικράτησε με 2-0 του Άρη στο Τσίρειο, στον πρώτο από τους δύο «τελικούς» αγώνες που είχε, χάρις την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μποτεάκ (52’) και το πανέμορφο γκολ του Κακουλλή (90+1’).

Οι πράσινοι ανέβηκαν στους 31 βαθμούς και μείωσαν στον ένα βαθμό τη διαφορά από την Πάφος FC (32 β.), την οποία «κυνηγούν» στη βαθμολογία. Επόμενος αντίπαλος ο ΑΠΟΕΛ, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, για την τελευταία αγωνιστική της Α’ φάσης. Το «τριφύλλι» για να καταφέρει να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα θα πρέπει να νικήσει τον «αιώνιο», αφού η ισοπαλία δεν είναι αρκετή. Και πάλι όμως, ούτε η νίκη θα είναι αρκετή, σε περίπτωση που η παφιακή ομάδα πάρει δύο βαθμούς κόντρα σε Δόξα και Άρη. *Στην ισοβαθμία υπερτερεί η ομάδα της Πάφου, που έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων, μετά τις δύο ισοπαλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες με το ίδιο σκορ (1-1).

Κατηφόρας συνέχεια για τον Άρη, που δέχτηκε την τρίτη ήττα του στα τέσσερα τελευταία ματς, ενώ αγνοεί παράλληλα τη «χαρά» της νίκης από τις 14 Ιανουαρίου, όταν είχε νικήσει με 1-0 τη Δόξα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχασε κι άλλο έδαφος, έμεινε στους 35 βαθμούς και την τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Το ματς

Καλός ήταν ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές. Άρης και Ομόνοια είχαν διάθεση, προσπάθησαν να δημιουργήσουν και να απειλήσουν τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Λίγες ήταν ωστόσο οι καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες. Καλύτερη φάση για τους γηπεδούχους που είχαν τρεις τελικές (μια στον στόχο), αυτή στο 24’ με τον Μπογκνάρ να στέλνει την μπάλα άουτ. Για τους φιλοξενούμενους, που δημιούργησαν πέντε τελικές (μια στον στόχο), κορυφαία στιγμή ήταν το δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Ντίσκερουντ που τράνταξε το δοκάρι (10’).

Πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Λευκωσίας πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Το σουτ του Ντίσκερουντ (47’) σταμάτησε στη γραμμή ο Ντελμίρο. Μετά από παρέμβαση του Πορτογάλου VARίστα, ο Νικολάλου πήγε και είδε τη φάση στο on field review, αποφασίζοντας πως υπάρχει παράβαση. Έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά όχι κόκκινη κάρτα. Ο κεντρικό αμυντικός της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Μποτεάκ, που ήταν εύστοχος και διαμόρφωσε το 0-1.

Συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων η Ομόνοια στη συνέχεια. Ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο και διατήρησε με σχετική άνεση το υπέρ της αποτέλεσμα. Ελάχιστα απειλήθηκε, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 82ο λεπτό με τον Σικόρσκι. Το «κερασάκι στην τούρτα» για τους φιλοξενούμενους, έβαλε στο 90+1’ ο Κακουλλής, ο οποίος με πανέμορφη λόμπα «κρέμασε» τον Βανά και έγραψε το 0-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Λιάσος Λουκά): Βανά, Γιαγκό, Σίλντεφελντ, Ντελμίρο, Σιμίον (58′ Γιαμπλόνσκι), Μ. Γκαρσία (58′ Μπρόρσον), Μπράουν (87′ Κβασιούκ), Μπογκνάρ, Μπαμπίκα, Πακέ, Στεπίνσκι (75′ Σικόρσκι).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Χούμποτσαν, Γιούστε, Λέτσγιακς, Ντίσκερουντ, Μπασιρού, Παπουλής, Λοβέρα (69′ Κίκο), Μποτεάκ (69′ Λοίζου), Μάταβζ (69′ Κακουλλής).

Σκόρερ: – / Μποτεάκ 52′ (πεν.), Κακουλλής 90+1′

Κίτρινες: Ντελμίρο (τρίτη), Γιαγκό / Μποτεάκ, Μπασιρού (τρίτη), Παπουλής, Κακουλλής.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης.

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Fernandes Ferreira Vitor Jorge.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3′ Πρώτη καλή στιγμή στο ματς, για τον Άρη. Με τον Στεπίνσκι που κέρδισε και έκανε το σουτ, κόντραρε η μπάλα και έφυγε κόρνερ.

10′ Πολυ δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Ντίσκερουντ, τράνταξε το δοκάρι του Βανά.

12′ Σουτ του Μάταβζ από πλάγια δύσκολη θέση, πάνω από τα δοκάρια.

22′ Κεφαλιά του Μπαμπίκα, μετά από σέντρα του Σιμιόν, πέρασε παράλληλα.

24′ Πολύ καλή στιγμή για τον Άρη. Μετά από γύρισμα του Μπαμπίκα, η μπάλα έφτασε στον Μπογκνάρ που έκανε το σουτ με το αριστερό. Έφυγε λίγο έξω.

26′ Κίτρινη κάρτα στον Μποτεάκ, για φάουλ στον Μπράουν.

32′ Χαμένη ευκαιρία για την Ομόνοια. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λοβέρα, ο Γιούστε βρήκε λίγο την μπάλα με το κεφάλι. Έφυγε έξω η μπάλα.

33′ Σουτ του Μάταβζ εκτός περιοχής, με τις γροθιές απομάκρυνε ο Βανά.

34′ Φωνάζει για πέναλτι η Ομόνοια, σε μαρκάρισμα στον Λοβέρα. Νικολάου και Βίτορ Ζόρζε (VAR) συμφώνησαν πως δεν υπάρχει παράβαση.

35′ Σειρά του Άρη να διαμαρτυρηθεί για πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Λέτσγιακς στον Μπαμπίκα. Συνεχίστηκε ξανά χωρίς παρέμβαση ο αγώνας.

39′ Νέο δυνατό σουτ του Ντίσκερουντ, συρτό, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βανά.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

– Τρεις τελικές (μια στον στόχο) για τον Άρη, έναντι πέντε (μια στον στόχο) για την Ομόνοια. Στο 53% – 47% η κατοχή της μπάλας υπέρ των γηπεδούχων.

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

– Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

47′ Πέναλτι για την Ομόνοια, για χέρι του Ντελμίρο. Ο αμυντικός του Άρη σταμάτησε την μπάλα, πριν αυτή περάσει τη γραμμή, μετά από σουτ του Ντίσκερουντ. Ο Πορτογάλος VARίστας επενέβη και έστειλε τον Νικολάου στο on field review. Αυτός αποφάσισε ότι υπάρχει παράβαση. Κίτρινη κάρτα στον Ντελμίρο, είναι η τρίτη του (χάνει ένα από τα επόμενα δύο ματς).

52′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ η Ομόνοια με την εύστοχη εκτέλεση του Μποτεάκ.

57′ Κίτρινη και στον Μπασιρού, τρίτη και χάνει ένα από τα επόμενα δύο.

58′ Διπλή αλλαγή για τον Άρη. Μπρόρσον και Γιαμπλόνσκι αντί των Μ. Γκαρσία και Σιμιόν.

59′ Πολύ καλή χαμένη ευκαιρία για την Ομόνοια, με τον Μποτεάκ μετά από γύρισμα του Λέτσγιακς να στέλνει την μπάλα άουτ.

61′ Κίτρινη στον Παπουλή για διαμαρτυρίες.

69′ Τριπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Λοίζου αντί Μποτεάκ, Κακουλλής αντί Μάταβζ και Κίκο αντί Λοβέρα.

75′ Σικόρσκι στη θέση του Στεπίνσκι.

77′ Κίτρινη κάρτα στον Κακουλλή για φάουλ στον Ντελμίρο.

79′ Μια ακόμα κίτρινη κάρτα, για παίκτη του Άρη αυτή τη φορά. Στον Γιαγκό για φάουλ στον Λοίζου.

82′ Αντεπίθεση για τον Άρη, ο Μπογκνάρ έδωσε στον Σικόρσκι που μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ. Ήταν άστοχο.

87′ Διπλή αλλαγή για τον Άρη. Κβασιούκ και Ιωσηφίδης στις θέσεις των Μπράουν και Μπαμπίκα.

90+1′ ΓΚΟΛ 0-2 Τελειώνει το ματς η Ομόνοια, με τον Κακουλλή. Ο Κύπριος επιθετικός με πανέμορφο γκολ κρέμασε τον Βανά και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ