aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΣφίξιμο λουριών και αναθεώρηση

Σφίξιμο λουριών και αναθεώρηση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μπορεί να βρει πολλούς λόγους για να δικαιολογήσει κάποιος την ήττα του Απόλλωνα από την Ομόνοια (1-2). Δεν δικαιολογείται, όμως, η έλλειψη πάθους από πλευράς των ποδοσφαιριστών. Και επειδή τίποτα δεν έχει τελειώσει αναφορικά με τη μάχη της εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου, ο Πέδρο Εμανουέλ θέλει να σφίξει τα λουριά στους παίκτες, για να μην παρουσιάσουν ξανά παρόμοια συμπεριφορά.

Η ομάδα της Λεμεσού έχει άλλα πέντε παιχνίδια μπροστά της για να φτάσει στην τρίτη θέση. Έχει ακόμη και τον επαναληπτικό με τον ΑΠΟΕΛ στις 20 Απριλίου, που αποτελεί άλλη μια ευκαιρία για να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου.

Όλα τα παιχνίδια θα έχουν πλέον τον χαρακτήρα ντέρμπι και η αρχή θα γίνει το Σάββατο με αντίπαλο την ΑΕΚ. Γι’ αυτό το δύσκολο ματς απέναντι στην επίδοξη πρωταθλήτρια, ο Πορτογάλος προπονητής θα προσπαθήσει να βρει λύσεις με την ελπίδα πως θα έρθουν ξανά οι επιτυχίες.

Το επερχόμενο παιχνίδι ασφαλώς είναι σημαντικό και δεν υπάρχει αμφιβολία πως μόνο με νίκη θα επανέλθουν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία για επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Αντιθέτως, αν έρθει η ήττα, ο προβληματισμός θα μεγαλώσει και πιθανόν μάλιστα να έρθει νέα υποχώρηση στη βαθμολογία (από την 4η στην 5η θέση).

Οι κυανόλευκοι, ξέχωρα πάντως από τις «πληγές» που άφησε ο χαμένος αγώνας με την Ομόνοια, είναι στενοχωρημένοι από τον σοβαρό τραυματισμό του Κωνσταντίνου Μακρίδη.

Ο διεθνής μέσος βρισκόταν σε θαυμάσια αγωνιστική κατάσταση και οι εμφανίσεις του έπειθαν για την ωφελιμότητα που είχε η απόκτησή του τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε θα χρειαστεί έξι μήνες για να αναρρώσει.

Ο τραυματισμός προήλθε σε μιαν άτυχη στιγμή στο 89’, όταν στην προσπάθειά του να ανακόψει με τάκλιν τον Λουτσιάνο Μπεμπέ, το πόδι του κόλλησε στο χόρτο. Έτσι έγινε η ζημιά για τον ποδοσφαιριστή.

Η τεχνική ηγεσία, με την απώλεια του Κύπριου διεθνούς μέσου, θα αναθεωρήσει το πλάνο της. Ίσως χρειαστεί να επαναφέρει βασικό τον Εστέβαν Σατσέτι, ο οποίος από το ματς με την Ανόρθωση στις 23 του περασμένου Ιανουαρίου, αγωνίστηκε μόνο μία φορά ως βασικός. Ποντάρει και στον Χαράλαμπο Κυριάκου, όπως και στην επιστροφή του Σιμεόν Σλάβτσεφ.

Στην ενδεκάδα θα επιστρέψει και ο Άντον Μαγκλίτσα, όμως δεν φτάνουν οι αλλαγές που θα κάνει ο προπονητής. Έχει μεγάλη σημασία πώς θα εμφανιστούν και οι άλλοι, οι οποίοι το περασμένο Σάββατο έμοιαζαν σαν… υπνωτισμένοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ