aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Μπήκε στον ίσιο δρόμο και... σημαδεύει το 17ο

Ομόνοια: Μπήκε στον ίσιο δρόμο και… σημαδεύει το 17ο

Η ξέφρενη πορεία της Ομόνοιας στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος έφερε το «τριφύλλι» σε σημείο να ελπίζει για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κάτι που έμοιαζε ουτοπικό στην αρχή των πλέι οφ, καθώς οι πράσινοι ήταν στην 5η θέση με 49 βαθμούς, δέκα λιγότερους από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Η ήττα από την ΑΕΚ στην Αρένα (0-2), για την 7η αγωνιστική της δεύτερης φάσης «σκότωσε» τις λιγοστές ελπίδες του «τριφυλλιού», εντούτοις μία εβδομάδα αργότερα επανήλθαν τα χαμόγελα για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Η νίκη (1-0) επί του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι «αιωνίων», τρίτη σε τέσσερις αναμετρήσεις στη σεζόν, «κλείδωσε» το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την Ομόνοια, η οποία επικεντρώνεται πλέον στον στόχο της κατάκτησης του κυπέλλου για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Μια σεζόν που έδειχνε χαμένη, με δύο αλλαγές προπονητών και έντονη αμφισβήτηση σε όλα τα επίπεδα, θα κλείσει με θετικό πρόσημο εάν το βράδυ της 18ης Μαΐου ο Ιωάννης Κούσουλος σηκώσει στον ουρανό της Λευκωσίας το 17ο κύπελλο στην ιστορία της Ομόνοιας.

Επιπλέον, η επόμενη σεζόν αρχίζει σε στέρεες βάσεις, καθώς ο ερχομός του Γιάννη Αναστασίου άλλαξε άρδην το κλίμα στο «Ηλίας Πούλλος». Ο Ελλαδίτης θα αναλάβει το πόστο του Συμβούλου Στρατηγικού Ποδοσφαιρικού Σχεδιασμού, με τον Βάλντας Νταμπράουσκας να παίρνει το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας. Η παρουσία του Αναστασίου εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό ότι το «τριφύλλι» θα συνεχίσει να πορεύεται σε ασφαλή μονοπάτια, με στόχο τη δημιουργία ακόμη πιο ανταγωνιστικής ομάδας, η ποία θα έχει φυσικά ως στόχους την κατάκτηση τίτλων και γιατί όχι της συμμετοχής σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ