aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣLive: Ακρίτας - Απόλλων 1-3 (ΤΕΛΙΚΟ)

Live: Ακρίτας – Απόλλων 1-3 (ΤΕΛΙΚΟ)

Τη διαδρομή κόλαση – παράδεισος έκανε ο Απόλλων στην Πάφο. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού επικράτησαν 3-1 με ανατροπή του Ακρίτα στο «Στέλιος Κυριακίδης», για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, και πήραν το πάνω χέρι στη μάχη για είσοδο στην πρώτη εξάδα.

Στο ντεμπούτο του Μπογκντάν Αντόντε στον πάγκο τους οι περσινοί πρωταθλητές πάτησαν γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και έφεραν «τούμπα» το ματς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τόρες στο 20’, όμως στην επανάληψη ο Απόλλων συνδέθηκε με τα δίχτυα και κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από δύο συνεχόμενες ήττες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Η ΤAYTΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ακρίτας (Μπρούνο Ακράποβιτς): Περντρέου, Σέχιτς, Σαραβάνια, Μεντίμορετς, Φοφανά, Εράσο (84′ Ζουνίνιο), Κλεμέντε (74′ Φουριέλ), Καραγιάννης (74′ Ντραμέ), Ελ Τζεμιλί (53′ Λόπες), Πικής (53′ Άμπραχαμ), Τόρες.

Απόλλων (Μπογκντάν Αντόνε): Α. Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Ρομπέρζ, Πεϊμπέρνς, Χαμάς, Σπόλιαριτς (58′ Ίλιεφ), Χ. Κυριάκου, Ουάρντα (90’+2 Ρόμπινσον), Πίττας (90’+2 Αυγουστή), Ντόνιο (81′ Εκπολό), Χέντι (90’+2 Νταμπό).

Σκόρερ: Τόρες 20′ / Πίττας 63′, 88′, Ντόνιο 72′

Κίτρινες: Κλεμέντε / Φιλιώτης.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός: Στυλιανού Μάριος.

4ος: Χριστοδούλου Ιωάννης.

VAR: Αντωνίου Μενέλαος.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ 

1′ ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

5′ Πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι, ωραία ενέργεια του Σέχιτς, φαλτσαριστό σουτ η μπάλα στην αγκαλιά του Γιοβάνοβιτς.

10′ Έχει διάθεση ο Απόλλων, ελέγχει την κατοχή της μπάλας και τον ρυθμό του παιχνιδιού, χωρίς για την ωρα να έχει απειλήσει.

14′ Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα, δεν βρήκε στόχο ο Αιγύπτιος, καμία ανησυχία για τον Περντρέου.

15′ Σέντρα του Ουάρντα, σουτ στην κίνηση του Ντόνιο η μπάλα έξω.

17′ Η πιο καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, ο Χαμάς βρήκε τον Πίττα στα όρια της μεγάλης περιοχής, ο Κύπριος φορ “ζύγισε” το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Περντρέου.

19′ Απειλεί ξανά ο Πίττας, ξανά μετά από σέντρα του Χαμάς, με κεφαλιά αυτή τη φορά, και πάλι όμως χωρίς να βρει στόχο.

20′ ΓΚΟΛ για τον Ακρίτα, 1-0 με σκόρερ τον Τόρες! Κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι σκοράρουν. Ο Πικής έκανε ωραία κάθετη πάσα, ο Τόρες με διπλή προσπάθεια (αφού πρώτα απέκρουσε ασταθώς ο Γιοβάνοβιτς) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

23′ Σωτήρια απόκρουση του Περντρέου σε εξ επαφής κεφαλιά του Πίττα. Διαμαρτυρήθηκε ότι πέρασε τη γραμμή τέρματος ο φορ του Απόλλωνα, διαιτητής και VAR είχαν αντίθετη άποψη. Οι επαναληπτικές προβολές δεν ξεκαθαρίζουν κατά πόσο η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι.

28′ Σουτ του Χέντι, μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έξω. Ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Φοφανά οι φιλοξενούμενοι, αλλά η μπάλα φάνηκε να κτυπά στο στήθος του ποδοσφαιριστή.

35′ Ο Ακρίτας συνεχίζει να αμύνεται με πολυπρόσωπη άμυνα και ο Απόλλων προσπαθεί να τη διασπάσει.

42′ Για πρώτη φορά στη σεζόν η εστία του Απόλλωνα παραβιάζεται για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι.

44′ ΔΟΚΑΡΙ για τον Απόλλωνα. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα από πλάγια θέση, η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε έξω.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Απόλλων δεν κατάφερε να σκοράρει στις ευκαιρίες που δημιούργησε, έμεινε πίσω στο σκορ στην πρώτη τελική προσπάθεια του Ακρίτα με τον Τόρες στο 20′ και παρά το γεγονός ότι άγγιξε σε δύο περιπτώσεις την ισοφάριση, δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία των γηπεδούχων. Στο 23′ ο Περντρέου άναψε κόκκινο σε κεφαλιά του Πίττα, ενώ στο 44′ ο Ουάρντα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Δυνατό σουτ του Τόνιο, άστοχο. Πρώτη τελική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο.

51′ Σπουδαία ευκαιρία για τον Απόλλωνα, ο Σπόλιαριτς έστρωσε την μπάλα στον Χέντι, ο οποίος εξαιρετική θέση σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

61′ Mακρινό συρτό σουτ του Ίλιεφ, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Περντρέου.

63′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα, 1-1 με τον Πίττα. Φάουλ του Ουάρντα, ωραία γυριστή κεφαλιά του Πίττα η μπάλα στα δίχτυα. Δέκατο γκολ του Κύπριου φορ στο πρωτάθλημα.

67′ Πρώτη τελική προσπάθεια για τον Ακρίτα στο δεύτερο ημίχρονο, σουτ του Λόπες άστοχο.

69′ Νέα προσπάθεια από τον Λόπες, μετά από κόρνερ, δεν σημάδεψε σωστά, έξω η μπάλα.

72′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα, 2-1 με τον Ντόνιο. Φέρνει τα πάνω κάτω η ομάδα της Λεμεσού. Και πάλι δημιουργός του γκολ ο Ουάρντα, κράτησε όσο έπρεπε την μπάλα από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έκανε τη σέντρα και ο Ντόνιο με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

80′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ακρίτα, ο Λόπες πάσαρε στον Ντραμέ, ο οποίος αμαρκάριστος από το ύψος της περιοχής αστόχησε για εκατοστά.

88′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα, 3-1 με τον Πίττα! Τρομερό σουτ ανάμεσα στους δύο αμυντικούς του Ακρίτα. Ενδέκατο γκολ του Κύπριου φορ στο πρωτάθλημα, ξεπέρασε την περσινή του επίδοση (10 γκολ) και κλείδωσε το “διπλό” για τον Απόλλωνα.

90′ Τρία λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

Το κείμενο ανανέωνεται… 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ