aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΆρχισε να μετράει τους «σφυγμούς»

Άρχισε να μετράει τους «σφυγμούς»

Και πολύ λίγο ενδιαφέρει το ματς που ακολουθεί με την Ομόνοια για το πρωτάθλημα, καθώς προέχει (και είναι απόλυτα λογικό) η ετοιμότητα από κάθε άποψη της ομάδας γα τον τελικό του κυπέλλου.

Με την έξοδο του στην Ευρώπη, για τέταρτη σερί σεζόν, ο Απόλλων ισοφάρισε το ρεκόρ της τετραετίας, αρχές της δεκαετίας του ‘90, όταν είχε αγωνιστεί ξανά τέσσερις συνεχείς χρονιές στην Ευρώπη.

Το 1990-91, ο Απόλλων ήταν πρωταθλητής, το 1991-92 κατέκτησε το κύπελλο, ήταν 3ος στην τελική κατάταξη, το 1992-93, τερμάτισε 2ος και ήταν φιναλίστ στον τελικό του κυπέλλου και το 1993-94 και πάλι πρωταθλητής. Την πρώτη σεζόν, πρόεδρος ήταν ο Πάμπος Γεωργιάδης, ο οποίος με την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος, είχε παραδώσει τη σκυτάλη στον Ντίμη Κίρζη.

Ο νεότερος πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης με τη νέα επιτυχία της ομάδας του, έχει γίνει πλέον ο πρώτος πρόεδρος, ο οποίος έχει καταφέρει επί θητείας του να μετρά τέσσερις σερί συμμετοχές στην Ευρώπη. Είναι επίτευγμα και δείγμα της επίμονης δουλειάς που γίνεται. Το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του Απόλλωνα (1990-91), ήταν η απαρχή μιας μεγάλης πορείας.

Και τώρα με τις συνεχείς συμμετοχές στο Γιουρόπα Λιγκ, (2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16)  προσβλέπουν στο κτίσιμο μιας πιο ισχυρής ομάδας, η οποία θα δημιουργήσει μια νέα δυναστεία στο χώρο  του κυπριακού ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ