aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑκόμη κι έτσι, ο Απόλλων είναι στο «παιχνίδι»

Ακόμη κι έτσι, ο Απόλλων είναι στο «παιχνίδι»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τρία βήματα απομένουν στον Απόλλωνα για να ολοκληρώσει τη σεζόν που διανύουμε. Το κατά πόσο θα καταφέρει να κόψει πρώτος το νήμα είναι κάτι που θα φανεί στο τέλος. Οι κυανόλευκοι θα μπορούσαν να ήταν σε καλύτερη κατάσταση και πιο κοντά στην κορυφή ή και να ήταν ακόμη και στην πρώτη θέση.

Η πορεία θα αναλυθεί στο τέλος, αν και εύκολα μπορεί κάποιος να βρει τα δύο «στοιχεία» που έφταιξαν για να μείνει πίσω ο Απόλλων. Κούραση και επιλογές. Ακόμη κι έτσι, όμως, παραμένει στο «παιχνίδι» διεκδίκησης του τίτλου, αν και δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά του πόδια.

Ξεκίνησε νωρίς η προσπάθεια με στόχο τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ· απέκλεισε τέσσερις αντιπάλους. Μέχρι τον Δεκέμβριο είχε δώσει 28 αγώνες, σε Κύπρο και Ευρώπη! Ο Απόλλων άντεξε, είχε τις λύσεις και έτρεξε πολύ, αλλά ταλαιπωρήθηκε από τα συνεχή παιχνίδια και τις μετακινήσεις. Κάποιος θα πει πως είναι επαγγελματίες, όμως κάπου υπήρχε σωματική και πνευματική κούραση.

Έπειτα, ο Απόλλων είχε τη γηραιότερη ομάδα στην Ευρώπη. Το ρόστερ με τους τραυματισμούς και τις συχνές απώλειες είχε αρχίσει να μικραίνει. Κάπου εδώ έγινε και το λάθος να μην ενισχυθεί η ομάδα τον Ιανουάριο. Και δεν έφθανε το γεγονός ότι δεν ενισχύθηκε, άρχισαν να πληθαίνουν οι τραυματισμοί.

Κάποια στιγμή ξέμεινε από επιλογές ενώ όσοι αγωνίζονταν, λόγω κούρασης, έχασαν τη φρεσκάδα τους. Αυτά και μόνο ήταν αρκετά για να μην μπορεί ο Απόλλων να κάνει τις πολλές ευκαιρίες που είχε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και να πάρει παιχνίδια που θα τον ανέβαζαν στην κορυφή.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή είναι πιο έμπειρος και στη νέα περίοδο θα έχει πιο πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό του και τους ποδοσφαιριστές. Η διοίκηση τον εμπιστεύεται και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό να στηρίξει την αποστολή του. Οι ενδείξεις φανερώνουν πρόθεση για ενίσχυση σε όλες τις γραμμές. Θα αποκτηθεί δεύτερος τερματοφύλακας που θα βάζει πίεση στον Βάλε (λήγει το συμβόλαιο του Κίσσα), αριστερός και ένας δεξιός μπακ. Ο Πέδρο έμεινε μόνος, ενώ αριστερά η μόνιμη επιλογή ήταν ο Βασιλείου. Επιβάλλεται η απόκτηση ανασταλτικού και επιτελικού μέσου και τριών επιθετικών. Οκτώ στο σύνολο νέες προσθήκες, για να μπει πιο δυνατός στη νέα περίοδο ο Απόλλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ