aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤόμας ντε Βινσέντι: Οι αναπάντητες

Τόμας ντε Βινσέντι: Οι αναπάντητες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ σφύζει από ταλέντο και υποσχέσεις, τη δεδομένη στιγμή ωστόσο οι γαλαζοκίτρινοι έχουν ανάγκη (και) από εμπειρία και ουσιαστική βοήθεια. Από το ρόστερ των πρωταθλητών δεν απουσιάζει ούτε η εμπειρία, ούτε η ποιότητα, με τη διαφορά πως βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν και δεν είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας.

Διαβάστε επίσης: Συγκινητική ανταπόκριση, ανατριχίλα λόγω… Ντε Βινσέντι! (pic)

Μέχρι ενός σημείου αυτό είναι φυσιολογικό και οι λόγοι, από περίπτωση σε περίπτωση διαφέρουν. Στον επαναληπτικό με τη Χάποελ Μπερ Σέβα, την ερχόμενη Πέμπτη, ο ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη από όλα του τα «όπλα» ετοιμοπόλεμα για να μπορέσει να φτάσει στον στόχο του, που δεν είναι άλλος από τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ένα από τα μεγάλα ατού των γαλαζοκίτρινων, όχι μόνο στο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς, αλλά για ολόκληρη τη σεζόν είναι ο Τόμας ντε Βινσέντι. Στον ΑΠΟΕΛ έκαναν άλλη μιαν υπέρβαση προκειμένου ο Αργεντινός να επιστρέψει στον Αρχάγγελο, αφού είναι τοις πάσι γνωστό το τι και πόσα μπορεί να προσφέρει ο (καλός) «Ντέβι».

Διαβάστε επίσης: «Έρχεται» φορ και είναι ο Ντε Βινσέντι!

Η αργοπορημένη, όμως, άφιξή του στην ομάδα, όπως επίσης και η έλλειψη αγώνων που είχε, τον άφησαν πίσω, κάτι που επιβεβαιώθηκε με «τραυματικό» τρόπο στον πρώτο αγώνα με τη Σούντουβα. Σιγά-σιγά ο Ντε Βινσέντι ανεβαίνει και παρότι δεν είναι ακόμα εντελώς έτοιμος, η παρουσία του στον αγώνα με τη Χάποελ Μπερ Σέβα αποτελεί σημείο τριβής!

Απόντος μάλιστα του Ντελατόρε και άλλου επιθετικού, γίνεται πολύ κουβέντα για τη θέση στην οποία θα αγωνιστεί. Λογικά, ο 29χρονος μέσος θα πάρει θέση στη σέντρα του ΓΣΠ, ανεξάρτητα από το σε ποια θέση θα επιλέξει ο Μπαλταζάρ να τον χρησιμοποιήσει. Είτε ως κατά συνθήκην επιθετικό, είτε στη φυσική του θέση πίσω από τον «φουνταριστό», σ’ όποιον κι αν ανατεθεί αυτός ο ρόλος (φαίνεται να ταιριάζει πιο πολύ στον Σάλαϊ).

Διαβάστε επίσης: Ντε Βινσέντι: Ενέργεια απειθαρχίας από τον πάγκο!

Ο ΑΠΟΕΛ ειδικά στο παιχνίδι αυτό έχει ανάγκη από τον καλό «Ντέβι», αφού η υπόθεση πρόκριση -παρά το 2-2 του πρώτου αγώνα- μόνο εύκολη δεν θα είναι. Ο ΑΠΟΕΛ θα παίξει για τη νίκη, χωρίς αμφιβολία και για να γίνει αυτό πρέπει να σκοράρει, αφού εκτός των άλλων η Μπερ Σέβα, είναι άκρως επικίνδυνη μεσοεπιθετικά.

Ο καλος, λοιπόν, Ντε Βινσέντι είτε ως επιτελικός χαφ, είτε ως επιθετικός λόγω ποιότητας, αξίας και ταλέντου, φυσικά μπορεί να αποδεικτεί το «κλειδί» στην υπόθεση πρόκριση. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Είναι και το γεγονός πως εάν και εφόσον ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει και πάρει το εισιτήριο για τα νοκ άουτ, εκεί θα είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να έχει ένα «Ντέβι» από τα παλιά! Γι’ αυτό και ο Αργεντινός μέσος καλείται να φωνάξει «παρών» σ’ ένα κομβικό σημείο για τον ΑΠΟΕΛ και την πάρα πέρα πορεία του στο Γιορούπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ