aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο αντικειμενικό στοίχημα του ΑΠΟΕΛ (μέχρι αποδείξεως του αντίθετου)

Το αντικειμενικό στοίχημα του ΑΠΟΕΛ (μέχρι αποδείξεως του αντίθετου)

Το κλασικό «ΑΠΟΕΛ-Θρύλος-Πρωτάθλημα» δονούσε την ατμόσφαιρα στο Τσίρειο, αμέσως μετά το 1-0 απέναντι στον Άρη. Ωστόσο, ώσπου να φτάσει στο σημείο να δημιουργήσει δυναμική τίτλου έχει μπόλικο δρόμο η ομάδα της Λευκωσίας. Προς το παρόν, ίσα που κατάφερε να μπει στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας μετά από έναν χρόνο και περίπου δύο μήνες.

Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν πέμπτοι με την ισοπαλία 2-2 με την Καρμιώτισσα στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περασμένης σεζόν. Η συνέχεια γνωστή και η ομάδα της Λευκωσίας πήρε την κατρακύλα. Σε «θέση α’ γκρουπ» δεν κατάφερε να ανέβει ξανά στη ροή του περσινού πρωταθλήματος και έως την 7η του τρέχοντος.

Με την υποσημείωση ότι θα ήταν στην 3η, στην 4η και την 6η θέση αντιστοίχως την 5η, την 6η και την 7η αγωνιστική, καθώς αργότερα ολοκληρώθηκε νικηφόρα το εξ αναβολής ματς με τη Δόξα στο ΓΣΠ (2-0). Αν ληφθεί υπ’ όψιν αυτό, έχει να πιάσει εξάδα από τις 19 Οκτωβρίου 2020, που ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική της σεζόν 2020-21. Μιλάμε πάλι για έναν χρόνο σε… όμιλο του υποβιβασμού.

Μέχρι αποδείξεως του αντίθετου λοιπόν, το αντικειμενικό στοίχημα του ΑΠΟΕΛ είναι να εδραιωθεί στις ψηλές θέσεις. Κάτι που δεν είναι ό,τι πιο εύκολο βάσει της εικόνας του πρωταθλήματος. Αυτό προκύπτει από τα αγωνιστικά δείγματα γραφής της ομάδα της Λευκωσίας, μα και των άλλων.

Η ΑΕΚ πάει τρένο, ο Απόλλων ακολουθεί κατά πόδας, η ΑΕΛ με τα σκαμπανεβάσματά της είναι εκεί, ενώ οι Άρης και Ολυμπιακός μπαίνουν σφήνα στο «big 6». Επίσης, η Πάφος FC δεν ξεγράφεται παρά τη μέτρια πορεία, ενώ ας μην ξεχνά κανείς πως οι Ομόνοια και Ανόρθωση δεν είναι διατεθειμένες να μείνουν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Επομένως, βήμα-βήμα να βγάλει το 2021 χωρίς να χάσει πολύτιμο έδαφος ο ΑΠΟΕΛ και αν ενισχυθεί ουσιαστικά τον Ιανουάριο, να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις την επίτευξη των στόχων του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ