aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΣόουζα: Ακόμη δεν έπαιξε στην Κίνα και έρχεται «ψαλίδι» στον μισθό του

Σόουζα: Ακόμη δεν έπαιξε στην Κίνα και έρχεται «ψαλίδι» στον μισθό του

Στην Κίνα, ως γνωστό συνεχίζει, την καριέρα του ο Λούκας Σόουζα, ο οποίος πωλήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ στην Τσανγκσούν Γιατάι προ της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Βραζιλιάνος μέσος του ΑΠΟΕΛ δέχθηκε δελεαστική πρόταση από κινεζική ομάδα, η οποία έστρωσε χρυσάφι στα πόδια του, ώστε να τον πείσει να μετακομίσει στην ασιατική χώρα.

Εκτός από διετές συμβόλαιο του πρόσφεραν και συνολικές απολαβές κοντά στα 1.500.000 ευρώ, προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι «γαλαζοκίτρινοι» έβαλαν στο ταμείο τους σχεδόν 1.100.000 ευρώ.

Τα… κακά μαντάτα για τον 29χρονο ποδοσφαιριστής έρχονται σήμερα, καθώς η Λίγκα στην Κίνα κινείται σε ρυθμούς μειώσεων. Οι κινέζοι ενημέρωσαν τις ομάδες πως τα έσοδα έχουν μειωθεί σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και τις καλούν να προβούν σε «λογικές περικοπές» στους μισθούς. Οι περικοπές θα εφαρμοστούν αναδρομικά από την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τη σέντρα στο πρωτάθλημα, η οποία δεν αναμένεται νωρίτερα από τα τέλη Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας της Κίνας, (σ.σ. η ομάδα του Σόουζα συμμετέχει στη Β’ Κατηγορία) αγωνίζονται παίκτες με τεράστια συμβόλαια, όπως για παράδειγμα ο Όσκαρ, ο οποίος εισπράττει κάτι λιγότερο από 30 εκατ. ευρώ ετησίως από την Σανγκάη SIPG.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ