aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι «τηλεοπτικοί» οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και όσοι πήγαν γήπεδο

Οι «τηλεοπτικοί» οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και όσοι πήγαν γήπεδο

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00) ΤΗΛ. 22-744333

Πότε μπορεί μια ομάδα να αποσπάσει χειροκρότημα από την εξέδρα; Ας μη βιαστούμε να απαντήσουμε. Πάμε να πάρουμε τα πράγματα ένα-ένα. Κατά την είσοδο των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο. Αυτονόητα πράγματα. Όταν σημειώσει γκολ. Εδώ εξαιρείται βεβαίως αν το γκολ είναι της… τιμής. Προβάδισμα, ισοφάριση, μείωση του σκορ που αφήνει προοπτική. Κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών μετά από έναν κερδισμένο αγώνα. Ή μετά από μια σημαντική ισοπαλία. Ακόμη και μετά από ήττα σε παιχνίδι κυπέλλου που δίνει την πρόκριση.

Υπάρχει περίπτωση να χειροκροτηθεί, μετά από ήττα στο πρωτάθλημα; Κι όμως πολλές φορές οι οπαδοί αναγνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλεται. Παρά την πικρία που φυσιολογικά θα κυριαρχεί, εντούτοις ναι, μια ομάδα κατά την αποχώρησή της από τον αγωνιστικό χώρο μπορεί να χειροκροτηθεί. Το χειροκρότημα βέβαια εδώ παρατίθεται με την έννοια της αναγνώρισης της προσπάθειας απέναντι στον αντίπαλο. Η αντίληψη της εξέδρας πως οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τα «πάντα» για να πετύχουν τον στόχο τους ωστόσο, για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν. Συχνές είναι και οι περιπτώσεις που μια ήττα όσο επώδυνη και να είναι χειροκροτείται με μεγαλύτερη θέρμη από μια νίκη. Όλα έχουν να κάνουν με την αίσθηση που λαμβάνει ο κόσμος στην εξέδρα.

Διαβάστε επίσης: Κατεχόμενα: «Προκλητικό βήμα από τον ΑΠΟΕΛ»

Από τις ελάχιστες ομάδες που δεν απολαύουν την εμπιστοσύνη μερίδας οπαδών του, κατά περιόδους, για ανεξήγητους λόγους είναι ο ΑΠΟΕΛ. Το γράφω αυτό μετά από προσπάθεια να συνομιλήσω με αρκετούς που παρακολούθησαν το παιχνίδι με την ΑΕΚ από την τηλεόραση είτε μόνοι τους, είτε σε καφετερίες. Όλοι τους, μα όλοι τους, παρά την ισοπαλία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την απόδοση της ομάδας τους.

Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο αναγνώρισαν την προσπάθεια που καταβλήθηκε στον αγωνιστικό χώρο, διαπίστωσαν το βαθμό δυσκολίας που είχε η αναμέτρηση και κατανόησαν ότι ο βαθμός της ισοπαλίας δεν έχει να κάνει με την εικόνα και τη διάθεση των ποδοσφαιριστών. Αντίθετα μια μερίδα οπαδών που ήταν στις εξέδρες του ΓΣΠ είχε εκφράσει έντονο προβληματισμό απέναντι στους ποδοσφαιριστές και κυρίως στο πρόσωπο του προπονητή για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Από την εξάρτηση στον Τάαμαρι, πρώτη αλλαγή του Ντολ!

Κι όμως ο ΑΠΟΕΛ του περασμένου Σαββάτου πρόσφερε μια από τις καλύτερες φετινές εκδόσεις του. Μόνο ότι έπαιξε ντέρμπι και δεν άφησε την αντίπαλό του να φτιάξει φάση, αυτό είναι κάτι το πολύ σπουδαίο. Ότι δεν έβαλε γκολ, συμβαίνει. Δεν ήταν πολλές οι ευκαιρίες του αλλά και πάλι έγιναν ορισμένες καλές φάσεις. Ας μην ξεχνάμε πως επρόκειτο για ντέρμπι.

Συμπερασματικά η στάση που τήρησε μερίδα οπαδών στην εξέδρα, σε σχέση με τη στάση μερίδας οπαδών της… τηλεόρασης ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Κι όμως αν ένα παιχνίδι στο οποίο οι ποδοσφαιριστές άξιζαν το χειροκρότημα ήταν του περασμένου Σαββάτου με την ΑΕΚ. Γιατί και η προσπάθεια μετρά, όχι μόνο το αποτέλεσμα. Στο κάτω, κάτω δεν ηττήθηκε και έχει και τρία παιχνίδια στο χέρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ