aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι δύο όψεις του Θρύλου

Οι δύο όψεις του Θρύλου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Και καλά και κακά νέα προέκυψαν στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ απέναντι στη Λέχια Γκντανσκ (1-2). Θέλετε να αρχίσουμε από αυτά που μπήκε θετικό πρόσημο; Και στο τρίτο φιλικό ο Ντε Βινσέντι είδε δίχτυα. Άνοιξε το σκορ (43΄) και θα μπορούσε να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι σε πέναλτι που εκτέλεσε (77΄).

Η απόδοση της ομάδας στο πρώτο μέρος ήταν (για την εποχή) σε αδρές γραμμές καλή. Βγήκαν οργανωμένες ενέργειες, ενώ οι Αλωνεύτης (δημιουργός του γκολ) και Βάντερ… ανέπτυξαν αρκετές ενέργειες. Τα αρνητικά; Στο δεύτερο μέρος οι γαλαζοκίτρινοι πλήρωσαν τις αμυντικές αδυναμίες και δέχθηκαν δύο γκολ.

Παραλλήλως, επιθετικά δεν παρουσιάστηκαν απαιτητικοί, ενώ οι παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή δεν έκαναν τη διαφορά. Αυτά και ασφαλώς πολλά άλλα κατέγραψε ο Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος διατήρησε σε μεγάλο ποσοστό την ενδεκάδα που άρχισε στο προηγούμενο νικηφόρο φιλικό παιχνίδι με την Παρτίζαν εκτός από τρεις θέσεις (Πάρντο αντί Βάτερμαν, Αρτυματάς αντί Καρλάο, Αλωνεύτης αντί Καρλίτος).

Πιο απαιτητικός επιθετικά ήταν ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος σε σχέση με την αντίπαλο, όπως προαναφέραμε. Οι Βινίσιους, Ντε Βινσέντι που αγωνίσθηκαν λίγο πιο μπροστά από τον ανασταλτικό μέσο Μοράις, υποστήριξαν τις ενέργειες των εξτρέμ Βάντερ-Αλωνεύτη.

Ο ΑΠΟΕΛ, μάλιστα, αφού προειδοποίησε τέσσερις φορές τη Λέχια Γκντανσκ (4΄Βινίσιους, 16΄ Βάντερ, 18΄Ντε Βινσέντι, 19΄ Σωτηρίου, 40΄ «Ντέβι») κατάφερε να ανοίξει το σκορ, δύο λεπτά πριν από την εκπνοή του πρώτου 45λεπτου. Ο Αλωνεύτης βρήκε τον Ντε Βινσέντι στην καρδιά της περιοχής και ο Αργεντινός δεν λάθεψε.

Ο προπονητής της Λέχια, Πιοτρ Νόβακ, παρουσίασε μια εντελώς διαφορετική ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι Πολωνοί να πάρουν… μπρος. Ισοφάρισαν στο 51ο λεπτό με τον Μίλα και ο ίδιος παίκτης 18 λεπτά μετά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Οι αναντικατάστατοι και οκτώ… θεατές!

Έπαιξαν σε όλη τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα οι Πάρντο, Αρτυματάς, Μοράις και Βάντερ. Δεν αγωνίσθηκαν οι Βάτερμαν, Παρασκευά, Λάτσι, Αναστασίου, Αρετάς, Εστρέλα, Καρλάο και Εφραίμ. Οι δύο τελευταίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού και έτσι κρίθηκε σκόπιμο να μην πάρουν λεπτά συμμετοχής. Ο διαιτητής του ματς αναγκάστηκε να βγάλει πέντε φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του. Τέσσερις φορές την έδειξε σε παίκτες της Λέχια και μία σε παίκτη του ΑΠΟΕΛ (Ντε Βινσέντι).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ