aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Ζοαοζίνιο είχε βρεθεί μπλεγμένος στο σκάνδαλο «cashball», όπως ο Νασιμέντο

Ο Ζοαοζίνιο είχε βρεθεί μπλεγμένος στο σκάνδαλο «cashball», όπως ο Νασιμέντο

Θυμάστε τις αποκαλύψεις που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας το περασμένο καλοκαίρι για των τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο στημένων αγώνων που συγκλόνισε την Πορτογαλία και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με κατηγορούμενη τη φημισμένη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Παίκτες διαφόρων άλλων ομάδων κατηγορήθηκαν ότι πήραν χρήματα για να «διευκολύνουν τις επιθέσεις των “λιονταριών”» και μάλιστα ανάμεσα στα ονόματα των υπόπτων για συμμετοχή στο κύκλωμα ήταν και αυτό του άλλοτε ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, Μπρούνο Νασιμέντο, ο οποίος πάντως αρνήθηκε τα πάντα (διαβάστε ΕΔΩ) και μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί οτιδήποτε εναντίον του.

Πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί «σκαλίζουμε» αυτή την υπόθεση. Εξηγούμε: Ψάχνοντας στο διαδίκτυο περισσότερα στοιχεία για τον Πορτογάλο αριστερό μπακ, Ζοάο Κάρλος Ρέις Γκράσα, ο οποίος είναι μια ανάσα από τον ΑΠΟΕΛ, εντοπίσαμε ότι και το όνομά του είχε συνδεθεί με την υπόθεση «Cashball» όπως ήταν γνωστή. Ο Ζοαοζίνιο είχε κατηγορηθεί και αυτός από τον μάνατζερ Πάουλο Σίλβα για παιχνίδι της Τοντέλα με την Σπόρτινγκ, όμως ο ίδιος με συνέντευξή του στην «Record» αρνήθηκε τα πάντα, υπερασπίστηκε τον εαυτό του και επιτέθηκε σε όποιον τον κατηγορούσε. «Υπάρχουν πολλά παράσιτα στο ποδόσφαιρο που θέλουν να ζήσουν με λεφτά των παικτών», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Για μένα ήταν μια πραγματική έκπληξη! Αυτό που βγαίνει σήμερα στις εφημερίδες είναι γελοίο, δεν έχει καμία βάση, κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου ποτέ. Δεν κατάλαβα γιατί είναι το όνομά μου συνδέεται με αυτή την υπόθεση. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, είμαι εδώ γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα, είμαι στη διάθεση των Αρχών και να παραδώσω το τηλέφωνό μου και να καταθέσω. Ήμουν πάντα σοβαρός, έχω παίξει πάνω από 100 παιχνίδια στην 1η κατηγορία, και αυτό που ακούγεται και γράφεται είναι κάτι που επηρεάζει την οικογένειά μου. Όποιος με γνωρίζει ξέρει το χαρακτήρα μου. Γι’ αυτό το παιχνίδι που γράφεται ήταν στην 6η αγωνιστική, αν ο προπονητής μου είχε δει κάτι παράξενο σε μένα δεν θα με άφηνε να παίξω ξανά. Έχω παίξει όμως σε όλη την σεζόν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ