aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ θρύλος ψάχνει τον Μίτο της Αριάδνης στην Κοπεγχάγη!

Ο θρύλος ψάχνει τον Μίτο της Αριάδνης στην Κοπεγχάγη!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Άριστη η κατασκοπεία και οι πληροφοριοδότες του Σόλμπακεν για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Νορβηγός τεχνικός σε δηλώσεις του ανέφερε πως «Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι τα πάντα για τον ΑΠΟΕΛ». Το ζουμί της υπόθεσης ωστόσο δεν βρίσκεται στη δήλωση του «αφεντικού» της Κοπεγχάγης, αλλά στο γεγονός ότι αυτή τη φορά οι πρωταθλητές Δανίας θα έρθουν πολύ (μα πάρα πολύ) πιο «υποψιασμένοι» απ’ ό,τι την πρώτη φορά το 2009.

Κι ακόμα κάτι: Και τότε διέθεταν πολύ καλή ομάδα, όμως τούτη τη φορά είναι ΠΙΟ ομάδα. Γιατί τότε διέθετε στο ρόστερ της παίκτες ποιοτικούς, που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά (Αΐλτον, Σαντίν), αυτή τη φορά όμως ο Σόλμπακεν κατάφερε και δημιούργησε μια καλοκουρδισμένη, σκληροτράχηλη και ποιοτική ομάδα.

Με πιο απλά λόγια η Κοπεγχάγη αυτή τη φορά διαθέτει ολόκληρο το πακέτο, ενώ το πιο επικίνδυνο είναι αυτό που ανέφερα στην εισαγωγή μου: Ότι οι Δανοί θα έρθουν καλά προετοιμασμένοι και άριστα διαβασμένοι αυτή τη φορά. Γι’ αυτό και ο ΑΠΟΕΛ καλείται την Τρίτη να ξεπεράσει κι αυτόν ακόμα τον εαυτό του και να πάρει το αποτέλεσμα που δεν θα τον κρατά απλά «ζωντανό» στον επαναληπτικό, αλλά ένα αποτέλεσμα που θα τον κάνει «αφεντικό» στην υπόθεση πρόκριση.

Η αποστολή της ομάδας του Τόμας Κρίστιανσεν μόνο εύκολη δεν θα είναι στο «Πάρκεν» και ο λόγος είναι απλούστατος, αφού η Κοπεγχάγη ως γηπεδούχος θα κυνηγήσει να πάρει κι αυτή το αποτέλεσμα που θα «κόψει» τα φτερά των γαλαζοκίτρινων και παράλληλα, από τη στιγμή που γνωρίζει τι θα την περιμένει στον επαναληπτικό, το μάτι των παικτών της θα γυαλίζει, αφού εκτός των άλλων έχουν και ένα οφειλόμενο γραμμάτιο προς εξόφληση.

Πάμε τώρα στον ΑΠΟΕΛ. Με την παραχώρηση του Ντε Βινσέντι, αλλά και το γεγονός πως οι τέσσερις καλοκαιρινές μετεγγραφές (χωρίς να λογαριάζουμε την ανανέωση δανεισμού του Γιαννιώτα) ακόμα δεν πήραν μπρος και κανένας δεν γνωρίζει πότε και αν πάρουν, ο Κρίστιανσεν είναι σαν να ψάχνει για τον «Μίτο της Αριάδνης» για να μπορέσει να βγει «ζωντανός» από τον «Λαβύρινθο» της Κοπεγχάγης. Όχι γιατί δεν έχει επιλογές, αλλά γιατί βλέπει να του λείπουν αναγκαία στοιχεία και συστατικά από το παιγνίδι της ομάδας του. Όπως για παράδειγμα «πονηριά», έξυπνες ιδέες και (ναι, γιατί όχι) τον «killer» στο κουτί των Δανών που έχει το εύκολο γκολ.

Όσο κι αν τα πιο πάνω παραπέμπουν απαισιοδοξία ή ήττοπάθεια, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πρόθεσή μας. Ο ΑΠΟΕΛ έφυγε από ζόρικες έδρες και απέναντι σε αντιπάλους με πολύ μεγαλύτερο όνομα από την αυριανή αντίπαλό του με ψηλά το κεφάλι και αλώβητος. Απλά σημειώνουμε πώς έχουν τα δεδομένα για τους πρωταθλητές Κύπρου, ένα βήμα πριν τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ούτως ή άλλως το έργο των γαλαζοκίτρινων ήταν ευθύς εξ αρχής δύσκολο και για ακόμα μια φορά καλείται να κάνει την υπέρβαση. Ως εκ τούτου, στον αυριανό αγώνα με την Κοπεγχάγη, ο ΑΠΟΕΛ θα κληθεί να κάνει κατάθεση ψυχής και αγωνιστικού θράσους για να φτάσει στην επίτευξη του στόχου του. Και άλλο τόσο βέβαιο είναι πως μπορεί να τα καταφέρει, αφού όλα αυτά τα χρόνια έδειξε και απέδειξε πως κουβαλά στο DNA το κύτταρο ομάδας που το λέει η καρδιά της, αλλά και την κληρονομικότητα να «ζει» για τέτοια μεγάλα παιγνίδια και προκλήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ