aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΜετά τον ΑΠΟΕΛ, παρέλαση της Βασιλείας και στη Φρανκφούρτη! (vid)

Μετά τον ΑΠΟΕΛ, παρέλαση της Βασιλείας και στη Φρανκφούρτη! (vid)

Τι κι αν στο πρωτάθλημα της Ελβετίας έχει μπει… λουκέτο εδώ και τρεις εβδομάδες λόγω κορονοϊού και η Βασιλεία δεν είχε ρυθμό; Η ομάδα του Μαρσέλ Κόλερ έκανε… παρέλαση στη Φρανκφούρτη, επικρατώντας με το ευρύ 3-0 της Άιντραχτ και βρίσκεται πλέον με το ενάμισι πόδι στα προημιτελικά του Europa League.

Η ελβετική ομάδα έπαιξε έξυπνα και πέτυχε δύο τέρματα κόντρα στη ροή του αγώνα με τους Κάμπο (27’) και Μπουά (73’), ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Φράι (85’). Οι Γερμανοί είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Κορυφαία ευκαιρία τους ήταν το δοκάρι του Τουρέ στο 64’.

Το παιχνίδι στο Frankfurt Stadion διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται παγκοσμίως για τον κορονοϊό. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη (19/3) στην Ελβετία, αλλά, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει αναβολή επ’ αόριστο, όπως θα συμβεί και με τα υπόλοιπα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Το ματς:

Η Άιντραχτ πήρε από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, με εξαίρεση μια-δύο περιπτώσεις με τους Σίλβα και Ρόντε. Η Βασιλεία έδινε μεγάλη έμφαση στην άμυνα και ευτύχησε να προηγηθεί στο 27’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κάμπο. Ο Ελβετός μέσος έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του Τραπ, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει τίποτε. Οι Γερμανοί πίεσαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά και πάλι δεν είχαν κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.

Η Βασιλεία έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Φράι στο 48’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Σίλβα να αστοχήσει για την Άιντραχτ. Με την είσοδο του Πασιένσια, η πίεση των γηπεδούχων έγινε μεγαλύτερη, αλλά το γκολ δεν ερχόταν, παρά τις ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι του Τουρέ στο 64’. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Ελβετοί έκαναν το 2-0 στο 73’ με τον Μπουά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Κάμπο.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι Γερμανοί βγήκαν κατά κύματα στην επίθεση, χάνοντας ευκαιρίες με τους Κόστιτς και Ρόντε, αλλά αντί να μειώσουν το σκορ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης, δέχθηκαν και τρίτο γκολ στο 85’. Ο σκόρερ του δεύτερου, Μπουά έδωσε αυτή τη φορά ασίστ στον Φράι και ο τελευταίος έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα», διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ