aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΛες και ήταν άλλη ομάδα ο ΑΠΟΕΛ

Λες και ήταν άλλη ομάδα ο ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η φράση του Γιώργου Δώνη στη συνέντευξη Τύπου «η ήττα μας πληγώνει», τα λέει όλα. Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα απέναντι στην Ανόρθωση, ορισμένοι εξ αυτών ήταν σαν μην… πήγαν στο ΓΣΠ και δέχθηκαν την πρώτη τους φετινή ήττα. Το να χάσεις από την Ανόρθωση, έστω και στην έδρα σου, δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά αυτό που ενόχλησε περισσότερο ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το αποτέλεσμα. Τίποτα δεν δούλεψε σωστά και σε αυτό φυσικά έχουν όλοι ευθύνη.

Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν ιδιαίτερα νωθροί, υποτονικοί και αργοί, εγκλωβισμένοι στην τακτική του αντιπάλου. Μάταια φώναζε ο Ελλαδίτης προπονητής «παίξτε πιο γρήγορα, παίξτε πιο γρήγορα». Με εξαίρεση τον Στάθη Αλωνεύτη που πέρασε αλλαγή και προσέδωσε σβελτάδα, θα δυσκολευτεί κάποιος να βάλει θετικό πρόσημο σε άλλον παίκτη. Οι πρωτευουσιάνοι δεν παρουσιάστηκαν εν ολίγοις με την αγωνιστική εικόνα που φανέρωσαν σε προηγούμενα ματς. Λες και ήταν άλλη ομάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο παρόλο που είχαν την κατοχή της μπάλας, απουσίαζαν οι έξυπνες ιδέες και ως εκ τούτου δεν καταγράφηκαν καλές τελικές προσπάθειες. Αν κοιτάξει κανείς συνολικά τον αγώνα μπορεί να πει πως η ισοπαλία ίσως και να ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν μπορούν οι γαλαζοκίτρινοι να έχουν παράπονο από τους μηδέν βαθμούς καθώς όλα πήγαν στραβά, αν συμπεριλάβουμε το άστοχο πέναλτι και στο φινάλε την αποβολή.

Στον ΑΠΟΕΛ, δεν έψαξαν για δικαιολογίες. Ούτε την κούραση επικαλέστηκαν ένεκα του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε το σεληνιακό τοπίο στις εξέδρες. Και καλά έκαναν, αφού το ρόστερ της ομάδας δομήθηκε για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνεχόμενες υποχρεώσεις, οπότε στην ομάδα καλούνται να βρουν τον τρόπο ώστε να ισορροπήσει το σύνολο και στις δύο διοργανώσεις. Στον ΑΠΟΕΛ επιβάλλεται να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα της ήττας και να επιστρέψουμε στις νίκες στο μεθαυριανό ματς με τον Άρη, σ΄ ένα 90λεπτο που απαιτούνται «απαντήσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ