aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ ειδοποιός διαφορά του φετινού ΑΠΟΕΛ (τα ματς με Αστάνα)

Η ειδοποιός διαφορά του φετινού ΑΠΟΕΛ (τα ματς με Αστάνα)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ

Πέρασαν 386 μέρες από το περασμένο καλοκαίρι όπου η Αστάνα «πλήγωσε» τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό οι γαλαζοκίτρινοι δεν το ξέχασαν λεπτό μετά την κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς περίμεναν τη χθεσινή μέρα για να πάρουν το «αίμα» τους πίσω. Βλέπετε, είχαν ένα επιπλέον κίνητρο να επιβληθούν των Καζάκων.

Ένας ΑΠΟΕΛ αλλιώτικος από το περσινό καλοκαίρι, πιο δυνατός και ποιοτικός κατάφερε να… πάρει εκδίκηση από τους Καζάκους και μάλιστα με ανατροπή, παίζοντας ποδόσφαιρο που θύμισε μεγάλες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος. Με μια πολύ πιο έτοιμη, ώριμη και σε βάθος γεμάτη ομάδα σε σχέση με τον περσινό αγώνα με την Αστάνα, ο ΑΠΟΕΛ γνώριζε τί ήθελε και το απέδειξε μέσα στο γήπεδο.

Ο Ροβέρτο Λάγο που ξεχώρισε στον χθεσινοβραδινό αγώνα, αλλά και κάποιοι άλλοι νεοφερμένοι που δεν ήταν πέρσι τέτοιο καιρό στο «γαλαζοκίτρινο» ρόστερ (όπως Γιάννης Γιαννιώτας, Ιγκόρ Ντε Καμάργκο και Φακούντο Μπερτόλιο) βοήθησαν τους γαλαζοκίτρινους να φθάσουν στην μεγάλη νίκη.

Σε καμία περίπτωση όμως, η χθεσινή εντεκάδα δεν έμοιαζε με αυτή του περσινού καλοκαιριού, καθώς υπήρχαν συνολικά έξι διαφορές στα πρόσωπα της ομάδας του Τόμας Κριστίανσεν. Οι Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Λουίς Λεάλ, Σεμίρ Στίλιτς, Μάριος Αντωνιάδης, Τομάς ντε Βινσέντι και Μάριο Σέρζιο, βρίσκονταν στην αρχική εντεκάδα του Ντομίνγκος Πασιένσια στον αγώνα της 26ης Αυγούστου του 2015.

Πέραν όμως από τις έξι αυτές διάφορες στα πρόσωπα, ο φετινός ο ΑΠΟΕΛ είναι πολύ πιο γεμάτος καθώς οι φετινές προσθήκες έκαναν αισθητή την διαφορά ποιότητας στην ομάδα σε σχέση με τον περσινό αγώνα. Ούτε, όμως, και η Αστάνα ήταν η ίδια με την περσινή, καθώς εκτός από το αστέρι της Φόξι Κεθεβοάμα τον οποίο «έχασε» λόγω μετεγγραφής του στο τουρκικό πρωτάθλημα, διανύει και μια περίοδο ντεφορμαρίσματος και αποδίδει μέτρια στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς ωστόσο στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου «πάγωσε» το ΓΣΠ όπως έπραξε και τον περασμένο Αύγουστο στο 84ο λεπτό, όμως, αυτή την φορά ο ΑΠΟΕΛ όντας καλύτερος και πιο προσεκτικός, με τον Ντε Καμάργκο στο ίδιο περίπου διάστημα (87’) έκανε τον Μαξίμοβιτς και την ομάδα του να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα και να γευτεί την πικρία της ήττας στο φινάλε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ