aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈτσι πέρασε ξανά πριν από πέντε χρόνια ο ΑΠΟΕΛ!

Έτσι πέρασε ξανά πριν από πέντε χρόνια ο ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ανεξαρτήτως των εμφανίσεων του ΑΠΟΕΛ στις διπλές αναμετρήσεις, με τα καλά και τα κακά του, η ουσία είναι μία. Ποια; Κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώνοντας δύο νίκες επί της Ντουντελάνζ, με το ίδιο μάλιστα σκορ (1-0)! Και εάν ανατρέξουμε στο παρελθόν προκειμένου να εντοπίσουμε πότε ήταν η προηγούμενη φορά που σε προκριματική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης τσέκαρε το εισιτήριο ντουμπλάροντας τις επιτυχίες, θα πρέπει να πάμε πέντε χρόνια πίσω.

Ναι, τόσο πολύ επιβαλλόταν να γυρίσουμε τον χρόνο για να βρούμε την απάντηση, κάτι που προφανώς μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως όσον αφορά στην πρόσφατη πρόκριση του συλλόγου. Συγκεκριμένα, δύο νίκες επί της αντιπάλου μέτρησε ο ΑΠΟΕΛ τον Αύγουστο του 2012, όταν για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ είχε επιβληθεί με 2-1 της Άαλεσουντς στο ΓΣΠ (Σέρζιο 34’, Αλωνεύτης 80’ / Στιούαρτ 11’) και στον επαναληπτικό αγώνα που διεξήχθη στο στάδιο «Κόλορ Λαΐν» είχε κερδίσει με 1-0 (Αδόρνο 36’). Στον επόμενο γύρο, δηλαδή στα πλέι οφ στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης είχε υπενθυμίζουμε αποκλειστεί από τη Νέφτσι (1-1, 1-3), προκαλώντας αλυσιδωτές εξελίξεις.

Πριν από την Άαλεσουντς, δύο νίκες επί της αντιπάλου σε προκριματική φάση είχε καταφέρει να πετύχει απέναντι στη Σένιτσα, την ίδια μάλιστα σεζόν που αναφερόμαστε (2012-13). Με γκολ των Αΐλτον (33’) και Αλεξάνδρου (40’) είχε νικήσει τη σλοβάκικη ομάδα με 2-0 στο στάδιο της πρωτεύουσας (2ος προκριματικός Γιουρόπα Λιγκ) και στη ρεβάνς που έγινε στο στάδιο «ΦΚ Σένιτσα» επιβλήθηκε με 1-0, χάρη στο τέρμα που είχε πετύχει ο Πίντο (73’).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ