aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το δύσκολο παζλ του Τέτι και τα συμβόλαια που λήγουν

ΑΠΟΕΛ: Το δύσκολο παζλ του Τέτι και τα συμβόλαια που λήγουν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τέσσερα παιχνίδια έχει ακόμα ο ΑΠΟΕΛ για να σφυρίξει… τέλος στην τρέχουσα σεζόν. Παρά την τεράστια σημασία τους καθώς διακυβεύεται το νταμπλ, στην ομάδα ήδη έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά. Σε περίπου δύο μήνες θα ριχθούν στη μάχη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και επιβάλλεται να είναι πανέτοιμοι. Υπάρχουν, βεβαίως, θέματα που συζήτησαν και (πολλά) άλλα που έπονται.

Με εξαίρεση τον Πάολο Τραμετσάνι, ο οποίος ανανέωσε την παραμονή του στον πάγκο αρχές του περασμένου μήνα, για την ώρα και μέχρι να κριθεί ο τίτλος οι πρωτευουσιάνοι δεν δίνουν λεπτομέρειες για τις κινήσεις που έγιναν και αυτές που δρομολογούν. Προσπαθούν να κρατήσουν καλά κλειστά τα χαρτιά τους και αναλόγως της κατάληξης που θα έχει η μάχη για το πρωτάθλημα θα δράσουν. Διαφορετικά, βλέπετε, θα είναι τα δεδομένα με τη συμμετοχή στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και διαφορετικά στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Ντομένικο Τέτι, έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό την αξιολόγηση του υφιστάμενου ρόστερ και εννοείται πως με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές που θα δώσει στη διοίκηση, θα κριθεί ποιοι εκ των παικτών που μένουν ελεύθεροι τέλος του επόμενου μήνα θα κληθούν για ανανέωση του συμβολαίου τους.

Οι Μπόι Βάτερμαν, Νούνο Μοράις, Καρλάο, Γιώργος Μερκής, Στάθης Αλωνεύτης, Μίκαελ Φακινέτι, Χεσούς Ρουέδα εμπίπτουν στην εν λόγω κατηγορία, με την υποσημείωση ότι είναι από 33 ετών και άνω. Οπότε, στο πλαίσιο της προσπάθειας για περαιτέρω μείωση του μέσου όρου ηλικίας εννοείται ότι θα ληφθεί και αυτός ο παράγοντας υπόψη. Από τους πέντε πρώτους άλλοι ήδη προσεγγίστηκαν και άλλοι μάλλον θα προσεγγιστούν για ανανέωση. Ο αρχηγός της ομάδας, όπως γράψαμε και χθες, θα κληθεί σίγουρα για συζητήσεις.

Διαβάστε επίσης: Σε ποιο σημείο αφηνιάζει ο ΑΠΟΕΛ…

Υπάρχει άλλο ένα γκρουπ παικτών οι οποίοι αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού. Ο λόγος για τους Καζού, Λέο Νατέλ, Νόρμπερτ Μπάλογκ και Χουάν Κασίνι. Για τους δύο πρώτους, το ποσό αγοράς  είναι πολύ μεγάλο (γίνονται ήδη συζητήσεις για να βρεθεί η χρυσή τομή με την ομάδα τους), ενώ οι άλλοι, όπως όλα δείχνουν, θα αποχωρήσουν.

Πάμε πιο κάτω: Ο Ντομένικο Τέτι εργάζεται ώστε να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος σκάουτινγκ και μάλιστα, δικός του άνθρωπος βρέθηκε στη Βραζιλία, αξιολόγησε ποδοσφαιριστές και αναλόγως θα δράσει. Ο Ιταλός διευθυντής ποδοσφαίρου του ΑΠΟΕΛ θέλει να ντύσει στα χρώματα της ομάδας παίκτες που έχουν τα σωστά χαρακτηριστικά ώστε να διευρυνθεί η αγωνιστική εμβέλεια του συνόλου. Ο Όμαρ Χάνι, για παράδειγμα, συγκεντρώνει ελκυστικό πακέτο, για αυτό και έγιναν αρκετά βήματα για την προσθήκη στο ρόστερ του νεαρού Ιορδανού εξτρέμ. Στα υπόψη είναι πάντοτε ο Κέβιν Λαφράνς, ο οποίος αποχωρεί από την ΑΕΛ.

Παραλλήλως, λαμβάνει αρκετές προτάσεις από μάνατζερ, τσεκάροντας εκείνους που εκ πρώτης θεωρεί ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και στη φιλοσοφία του προπονητή. Επί της παρούσης, δεν έχουν «κλειδώσει» οι θέσεις που θα κινηθεί για ενίσχυση καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα γραφτεί ο επίλογος στο κεφάλαιο των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Προετοιμάζει, όμως, το έδαφος ώστε να δράσει την κατάλληλη στιγμή και πρωτίστως να μην ξεφύγει από το διαθέσιμο μπάτζετ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ