aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σε έδρες που τον στοιχειώνουν

ΑΠΟΕΛ: Σε έδρες που τον στοιχειώνουν

Το ΓΣΠ αποτέλεσε τη μεγάλη δύναμη του ΑΠΟΕΛ στην α’ φάση, αφού ως γηπεδούχος μάζεψε τους 35 από τους 59 βαθμούς του. Στη β’ φάση, όμως, θα προσπαθήσει να βελτιώσει τη συγκομιδή του και ως φιλοξενούμενος. Για να το πράξει και να αυξήσει τις πιθανότητές του να στεφθεί πρωταθλητής, θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση σε γήπεδα, όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται.

Πρώτη επίσκεψη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου έφερε 1-1 με την Ανόρθωση κατά την α’ φάση. Στις τελευταίες δέκα φορές, νίκησε στις δύο, έφερε άλλες δύο ισοπαλίες και ηττήθηκε στις έξι. Ακολουθεί το Στάδιο «Αλφαμέγα». Απέναντι στον Άρη μετρά ήττα (0-1 στη α’ φάση) και δύο ισοπαλίες. Γενικά, με Άρη, ΑΕΛ και Απόλλωνα, έχει 0-4-3 στο νεόδμητο γήπεδο, αγνοώντας τη νίκη.

Τρίτη έξοδος στο ΑΕΚ Αρένα. Αν και θριάμβευσε με 3-0 της ΑΕΚ στον α’ φάση, δεν παύει από το να αποτελεί έδρα που τον δυσκολεύει. Ο απολογισμός 2-3-5 είναι ενδεικτικός. Ακολουθεί το «Στέλιος Κυριακίδης», όπου νίκησε στις δύο τελευταίες επισκέψεις κόντρα στην Πάφος FC (1-0, 2-1). Το 4-3-3 προειδοποιεί όμως ότι χρειάζεται προσοχή στο πιο μακρινό ταξίδι της τρέχουσας σεζόν.

Τέλος, το ματς που θα δώσει στο ΓΣΠ του ως τυπικά φιλοξενούμενος. Αντίπαλος φυσικά η Ομόνοια, από την οποίαν ηττήθηκε 1-2 στην α’ φάση. Είναι πάντως η πιο… φιλόξενη από τις πέντε γηπεδούχους, αφού έχει απολογισμό 6-2-2 απέναντί της. Ωστόσο ένα «αιώνιο» ντέρμπι και ειδικά με τις κερκίδες γεμάτες από οπαδούς των πρασίνων, δεν θα εκληφθεί ποτέ ως εύκολη υπόθεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ