aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Προϋποθέσεις για ρεκόρ και «100άρη» Πετρίδη

ΑΠΟΕΛ: Προϋποθέσεις για ρεκόρ και «100άρη» Πετρίδη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ είναι προετοιμασμένοι για ακόμη ένα τρελό μετεγγραφικό καλοκαίρι. Κι αν τις προηγούμενες χρονιές έφεραν τις ενστάσεις τους για το «καθεχρονικό» ράβε-ξήλωνε, φέτος είναι πεπεισμένοι πως είναι επιτακτικό. Κάτι που είναι απόρροια ασφαλώς του κατρακυλίσματος στην 8η θέση και γενικώς, της κάκιστης λήξασας σεζόν.

Έτσι, αν οι γαλαζοκίτρινοι απελευθερωθούν από όσους παίκτες δεσμεύονται με συμβόλαιο και δεν συμπεριλαμβάνονται στο πλάνο του Σάββα Πουρσαϊτίδη, θα βάλουν πλώρη για καμιά 15αριά μετεγγραφές. Ίσως μάλιστα και να σπάσουν το ρεκόρ καλοκαιρινών προσθηκών στη δεύτερη θητεία του Πρόδρομου Πετρίδη.

Σημειώθηκε στην περσινή θερινή περίοδο και έφτασε τις 16 με την απόκτηση του Άντχε Νούχιου στις 11 του περασμένου Σεπτεμβρίου (δύο περισσότερες από τις αντίστοιχες του 2017). Συνολικά 82 ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν κατά την προηγούμενη εφταετία, πάντα αναφορικά με τους καλοκαιρινούς μήνες, που βγάζουν μέσο όρο 11,7 κάθε χρόνο.

Ήδη προστέθηκαν οι τρεις πρώτοι για την περίοδο 2021-22, με την ανακοίνωση των Γκιόργκι Κβιλιτάια, Τονρίκε Οκριασβίλι και Ανδρέα Καρώ ανεβάζοντας στους 85 τον αριθμό των αποκτημάτων επί Πετρίδη. Αν λοιπόν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις και όντως ξεπεραστεί το περσινό νούμερο, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ θα πλησιάσει τις 100 καλοκαιρινές μετεγγραφές στη δεύτερη θητεία του.

Το ζήτημα ωστόσο, ανεξαρτήτως του αριθμού μετεγγραφών που θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι, είναι να σημειωθεί υψηλό ποσοστό «ευστοχίας» στις επιλογές. Διότι όσο αυξάνεται ο αριθμός νέων αποκτημάτων, τόσο μεγαλώνει το ρίσκο και άλλο τόσο δυσκολεύει το έργο του προπονητή να φτιάξει ομάδα συνόλου. Από εκεί και πέρα, άλλο ένα στοίχημα είναι να δημιουργηθεί βασικός κορμός για τα επόμενα χρόνια. Συστατικό απαραίτητο για κάθε ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί σε βάθος χρόνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ