aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πέρα από το προφανές…

ΑΠΟΕΛ: Πέρα από το προφανές…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το ότι η προσοχή του ΑΠΟΕΛ είναι στραμμένη στη μετεγγραφική ενίσχυση, δεν μετατρέπει αυτόματα σε παιγνίδι αγγαρεία την αναμέτρηση με την ΑΕΖ. Το αντίθετο. Αφενός γιατί η ομάδα του Ζακακίου έχει ουσιαστικές ελπίδες να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό και αφετέρου, γιατί οι γαλαζοκίτρινοι δεν θέλουν να αφήσουν ούτε μισό βαθμό να πέσει έξω από το καλάθι τους. Απλά τα πράγματα…

Τη στιγμή που οι στόχοι στο θέμα του κεντρικού αμυντικού επαναπροσδιορίζονται, ο ΑΠΟΕΛ θα επιδιώξει σήμερα τη 15η νίκη του στο πρωτάθλημα, η οποία θα τον διατηρήσει μόνιμο κάτοικο του ρετιρέ. Πέρα από τον προφανή λόγο, υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί λόγοι για τους οποίους οι γαλαζοκίτρινοι θα κυνηγήσουν τη νίκη.

Κατ’ αρχήν από την επόμενη αγωνιστική αρχίζουν τα δύσκολα, με την εξόρμηση στο Δασάκι και τον αγώνα με τον Εθνικό, ενώ καπάκι έρχεται το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Ακολουθεί ο αγώνας με την Καρμιώτισσα στο ΓΣΖ και μετά πάει σε νέο ντέρμπι με την ΑΕΛ (ΓΣΠ). Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως ο ΑΠΟΕΛ θέλει να κάνει την προίκα του όσο είναι νωρίς και πριν αρχίσουν τα πολύ δύσκολα (βλ. πλέι οφ).

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της κανονικής περιόδου και με πολλά ντέρμπι μαζεμένα στην ουρά, θα υπάρξουν (αναπόφευκτα) πολλές ανακατατάξεις σε ότι αφορά την πρώτη εξάδα και ο ΑΠΟΕΛ θέλει να διασφαλίσει τη θέση του (πρώτα) στην κορυφή, αλλά και (εν συνεχεία) να δημιουργήσει αν γίνεται διαφορά ασφαλείας.

Σ’ αυτή του την προσπάθεια ο ΑΠΟΕΛ θα έχει ως ατού τα έντεκα γκολ που πέτυχε σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος, αλλά και το γεγονός ότι κράτησε ανέπαφη την εστία του στους τελευταίους δύο αγώνες πρωταθλήματος. Όλα τα πιο πάνω, όσο δύσκολο κι αν είναι, η ΑΕΖ θα προσπαθήσει να τα αμφισβητήσει και να φύγει από το ΓΣΠ με βαθμολογικό όφελος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ