aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πάει με φόρα στη μάχη των μαχών!

ΑΠΟΕΛ: Πάει με φόρα στη μάχη των μαχών!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η επιτυχία επί της Ομόνοιας που τον έθεσε σε θέση οδηγού ενόψει πλέι οφ και πολύ περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο ήλθε, έχουν οπλίσει άπαντες στον ΑΠΟΕΛ με μπόλικη αποφασιστικότητα.

Στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» έχει ηχήσει από χθες… συναγερμός, κοιτάζουν μπροστά και θέλουν να δώσουν το βράδυ της Πέμπτης τη μάχη των μαχών απέναντι στην (περίφημη) Άντερλεχτ για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, με αντικειμενικό στόχο να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου ΓΣΠ με το κεφάλι ψηλά.

Πώς μπορεί να «μεταφραστεί» αυτό; «Θα είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε», ήταν το σχόλιο του Ιγκόρ ντε Καμάργκο, λέγοντας επίσης πως «θα είναι η πρώτη φορά του συλλόγου που θα είναι σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».

Από τη στιγμή που στο ΓΣΠ οι γαλαζοκίτρινοι τις προάλλες έθεσαν εκτός Γιουρόπα Λιγκ την Αθλέτικ Μπιλμπάο και εκτοξεύτηκαν στον επόμενο γύρο, το λιγότερο οφείλουν να προσπαθήσουν ώστε να «εκτελέσουν» την ίδια επιτυχημένη συνταγή, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για να πάρουν εκείνο το αποτέλεσμα που θα τους αφήνει την πόρτα ανοικτή για την πρόκριση στα προημιτελικά την επόμενη Πέμπτη.

Στην πρώτη μονομαχία με τους Βέλγους, εκτός από το σκορ, μεγάλη σημασία θα έχει η προσπάθεια που θα καταβληθεί και η διάθεση για να δυσκολέψουν όσο γίνεται περισσότερο τους φιλοξενούμενους. Οι οποίοι – ας μην το ξεχνάμε – ότι θα θεωρηθεί αποτυχία εάν δεν περάσουν στον επόμενο γύρο διοργάνωσης. Στην προηγούμενη φάση, εξάλλου, κοτζάμ Ζενίτ είχαν αποκλείσει.

Το σίγουρο είναι ένα: Ο επικείμενος αγώνας αποτελεί άλλο ένα πολύ γερό τεστ για τον ΑΠΟΕΛ και ίσως αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ιστορία του. Αυτό λοιπόν που θα έχουμε πιο πολύ κατά νουν είναι ο βαθμός αντίδρασης του κάθε παίκτη στις συνθήκες του ζόρικου αγώνα.

Γιατί θα δοκιμαστούν τα όρια και οι αντοχές. Θα επιβεβαιώσουμε συνάμα αν η διάθεση του συνόλου, όπως αυτή καταγράφηκε από τη φάση των ομίλων και εντεύθεν, ήταν η απαρχή για κάτι σαφώς πολύ πιο εντυπωσιακό στο Γιουρόπα Λιγκ. Γιατί τρώγοντας, ανοίγει (και) η όρεξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ