aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

ΑΠΟΕΛ: Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ ξέρει πολύ καλά τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και ασφαλώς εξαργυρώνονται με βαθμούς. Χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του χθες βράδυ απέναντι στην Ανόρθωση, βρήκε τον τρόπο να πετύχει την έκτη σερί νίκη μετρώντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (4-0), διεύρυνε τη διαφορά από την ΑΕΛ στους τέσσερις βαθμούς (έχει αγώνα αύριο με την Αλκή), ενισχύοντας τη δυναμική του έξι στροφές πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Λέο Νάτελ (20΄), Νούνο Μοράις (67΄πέν.), Νικόλας Ιωάννου (71΄) και Λούκας Σόουζα (90΄+3). 

Η Ανόρθωση, παρά το γεγονός πως μπήκε με ορμή στο ντέρμπι και ήλεγξε τον χώρο του κέντρου, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν κατάφερε να αντιδράσει δυναμικά. Δημιούργησε κατά το πρώτο μισό του 90λεπτου τις ευκαιρίες, πλην όμως φάνηκε άστοχη στην τελική προσπάθεια, ενώ ο διαιτητής τής αρνήθηκε πέναλτι. Σημαντική ήταν η ευκαιρία στο 56΄ (δοκάρι σε σουτ του Μικελντάντζε) κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-0. Δέχθηκε την πρώτη της εκτός έδρας ήττα στο τρέχον πρωτάθλημα και παραλλήλως πρώτη μετά από 75 μέρες αήττητης πορείας.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Θρίαμβος με εφτά τελικές και ποσοστά κατοχής… Τσάμπιονς Λιγκ

Η κατοχή της μπάλας των φιλοξενουμένων κατά το πρώτο μέρος (63%) δεικνύει και την ομάδα που είχε αναπτύξει τις περισσότερες πρωτοβουλίες. Οι κυανόλευκοι, τουλάχιστον έως το 25λεπτο, ήταν πολύ πιο ζωηροί και δραστήριοι, παρά την αναγκαστική αλλαγή του Ντουρίς (17΄). Ήλεγξαν το ματς, κέρδισαν μονομαχίες, δημιούργησαν τα ρήγματα στην αντίπαλη αμυντική διάταξη και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ. Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, αντιμετώπισαν πρόβλημα τόσο στις εναέριες μονομαχίες όσο και στις κάθετες μεταβιβάσεις των παικτών της «Κυρίας». Παραλλήλως παρατηρήθηκε αδυναμία στην εκδήλωση οργανωμένων επιθέσεων. Ένα μόλις κόρνερ, εξάλλου, κέρδισαν στο πρώτο μισό του 90λεπτου. Ο Ντε Βινσέντι,  που μπορούσε να κάνει τη διαφορά στο εν λόγω κομμάτι, είχε μείνει εκτός αποστολής (τραυματίας). Το προβάδισμα με τη «βολίδα» που έφυγε από το πόδι του Νατέλ στο 20ό λεπτό ήταν το μόνο θετικό που κράτησαν και προφανώς επιβαλλόταν βελτίωση κατά το δεύτερο μέρος ώστε να φτάσουν στον στόχο τους.

Διαβάστε επίσης: Τα πέναλτι στο ΓΣΠ, το πρόσωπο και η καθοριστική φάση

Παρά το γεγονός ότι οι νικητές δεν πάτησαν γκάζι, βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν, να γράψουν το 2-0 (67΄) και κάπου εκεί, οι τίτλοι του τέλους άρχισαν να πέφτουν. Ο ρυθμός του ντέρμπι έπεσε, οι παίκτες του Στρέπελ δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσουν και ο ΑΠΟΕΛ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ