aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μαγεία ο Στάθης, «killer» ο Πιέρος! (pics)

ΑΠΟΕΛ: Μαγεία ο Στάθης, «killer» ο Πιέρος! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Ένας Αλωνεύτης από τα παλιά και ένας Σωτηρίου πιο αποτελεσματικός από ποτέ «καθάρισαν» τον Εθνικό Άχνας, που έφτιαξε ένα σωρό ευκαιρίες στο ΓΣΠ και σίγουρα το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Ο Στάθης, που λέτε, ήταν ότι καλύτερο παρουσίασε σήμερα ο ΑΠΟΕΛ τουλάχιστον σε ότι αφορά στην επίθεση. Ο βραχύσωμος ακραίος επιθετικός ήταν συνεχής πηγή κινδύνου τόσο με τις επελάσεις του, όσο και με τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Εμφάνιση που απέδειξε πως το διάστημα της αποχής του δεν τον επηρέασε καθόλου!

Από την άλλη, ο Πιέρος Σωτηρίου ήταν όλα τα λεφτά στον τομέα του σκοραρίσματος, αφού «είδε» δίκτυα στο 56ο και 75ο για να τελειώσει μία και καλή την υπόθεση τρεις βαθμούς. Μία νίκη που ήρθε με αρκετό ζόρι και κάμποση δόση άγχους, αφού ο Εθνικός στάθηκε εξαιρετικά στο ΓΣΠ. Κοίταξε στα μάτια τον μεγάλο του αντίπαλου, έφτασε πολλές φορές κοντά στο γκολ, καθώς έφτιαξε διψήφιο αριθμό ευκαιριών, με κάποιες εξ αυτών να είναι κλασικές.

Όπως και να έχει, ο Μιλάνοφ στο 56′ «σέρβιρε» στον Σωτηρίου, ο οποίος με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 75′ ο Αλωνεύτης του έστρωσε και την μπάλα στο… πιάτο και αυτός με δυνατό πλασέ από το ύψος του πέναλτι σημείωσε το 2-0. Μέχρι το τελικό σφύριγμα αξιοσημείωτες οι φάσεις με το δοκάρι του Μπρεσάν (απευθείας εκτέλεση φάουλ) και το τετ α τετ του ιδίου, που πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά σούταρε άουτ.

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Πάρντο, Μιλάνοφ, Αστίθ, Μεκρής, Αλεξάνδρου, Αρτυματάς, Γιαννιώτας (60′ Εφραίμ), Μπερτόλιο (60′ Μπρεσάν), Βινίσιους, Αλωνεύτης, Σωτηρίου (80′ Ντε Καμάργκο).

Εθνικός Άχνας (Βάλντας Ιβανάουσκας): Πρότσεκ, Κυπριανού, Στόιτσεφ, Κρατσιούνοφ, Φιλίποφ, Πινσέλι (46′ Χατζηβασίλης), Κιπιάνι (68′ Αράμπαλ), Ιλουρίντζε, Ντόβνια (76′ Πογιατζής), Ζελάγια, Κατσιαράβα.

Σκόρερ: Σωτηρίου 56′, 75′

Κίτρινες: Μπερτόλιο, Μιλάνοφ / Στόιτσεφ, Κιπιάνι, Κρατσιούνοφ

Αποβολές: –

Γήπεδο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Τσούκκας Αβραάμ

Α’ Βοηθός: Χρίστου Αριστείδης

Β’ Βοηθός: Σπανός Χριστάκης

4ος: Νικολαΐδης Χρίστος

Παρατηρητής: Λοΐζου Λοΐζος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ