aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Έμαθαν χωρίς τον Καρώ (κι ας επέστρεψε)

ΑΠΟΕΛ: Έμαθαν χωρίς τον Καρώ (κι ας επέστρεψε)

Όταν ανακοινώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου ότι ο (σέντερ μπακ) Ανδρέας Καρώ θα υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση μηνίσκου, οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ υπό τύπου αστείου ρωτούσαν: «Και τώρα ποιος θα σκοράρει;». Διότι έως τότε τα γκολ προέρχονταν σε συντριπτική πλειονότητα από στατικές φάσεις και ο υψηλόσωμος αμυντικός είχε ήδη πετύχει τέσσερα.

Ωστόσο, οι γαλαζοκίτρινοι απέδειξαν ότι έμαθαν να ζουν χωρίς αυτόν στο σκοράρισμα (κι ας επέστρεψε), καθώς πλέον ανέλαβε – επιτέλους γι’ αυτούς – δράση η γραμμή κρούσης, που βρίσκει στόχο και με την μπάλα εν κινήσει πλέον.

Κάτι που φάνηκε πιο περίτρανα από ποτέ στην αποψινή ρεβάνς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, τον οποίον φιλοδώρησαν με τεσσάρα. Δράστες τρεις επιθετικοί, ενώ το αυτογκόλ του Γουακάσο θα έπρεπε να πιστωθεί στον Εφραίμ (όταν σούταρε η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα). Μάλιστα, σήμερα είχε εννιά τελικές προσπάθειες, όλες με πορεία προς την εστία.

Έχουμε και λέμε. Οι Νατέλ και Κβιλιτάια σκόραραν σήμερα και είναι φανερό ότι πήραν τα πάνω τους. Είναι ενδεικτικό ότι έτυχαν από ένα γκολ στα τέσσερα από τα έξι τελευταία παιχνίδια της ομάδας τους.

Θα ήταν όμως πολύ καλύτερα τα πράγματα για τον Σωφρόνη Αυγουστή, αν δεν ερχόταν ο τραυματισμός και η αναγκαστική αποχώρηση του Μάγκλιτσα. Ο Κροάτης μπήκε στο 66’, σκόραρε στο 77’ για δεύτερο σερί ματς και αποχώρησε στο 84’. Πάνω λοιπόν που άρχισε να ανεβαίνει, ήρθε η σύγκρουσή του με τον Νεόφυτο Μιχαήλ και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες θα υποβληθεί αύριο. Ο Κύπριος προπονητής ελπίζει πως δεν θα έρθουν άσχημα νέα, καθώς περίμενε πώς και πώς να τον δει να παίρνει μπρος.

Από εκεί και πέρα, κεντρικό πρόσωπο στο σημερινό ματς είναι και ο Ζοάο Πέδρο, ο οποίος πιστώθηκε την πρώτη του ασίστ σε δύο συμμετοχές. Απέδειξε πως ξέρει τη δουλειά όσο λίγοι, ενώ με τη γενική εμφάνισή του κέρδισε ήδη το χειροκρότημα από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ