aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗTo... παραλίγο σοκ μήνυμα για μετεγγραφές!

To… παραλίγο σοκ μήνυμα για μετεγγραφές!

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες οι διοικούντες την Ανόρθωση όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν τις προθέσεις τους, για συγκεκριμένα ονόματα υποψήφιων μετεγγραφικών στόχων, απαντούσαν με σιγουριά πως οι παίκτες στο υφιστάμενο ρόστερ διατηρούν την ομάδα τους στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Το προχθεσινό παιχνίδι κυπέλλου στο Δασάκι απέναντι σε μια ομάδα που έχει ως στόχο την παραμονή της στη Β’ κατηγορία (Π.Ο. Ξυλοτύμπου) θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό ενόψει του μετεγγραφικού σχεδιασμού.

Η πρώτη ανάγνωση της ενδεκάδας που επέλεξε ο Ρόνι Λέβι δημιουργούσε ένα μειδίαμα για την απόφασή του να επιλέξει οκτώ ποδοσφαιριστές, που λίγο πολύ αποτελούν και τον βασικό κορμό του στους αγώνες πρωταθλήματος (Αρούς, Σιεού, Ντουγκλάο, Βίκτορ, Γκάντσιεφ, Αμπντουλάγιεφ, Παλάνκα, Οικονομίδη).

Αν σε αυτούς προσθέσεις και τον Άλβες που αποτελεί μια από τις πρώτες αλλαγές του τότε ο αριθμός αυξάνεται στους εννέα. Πηλέας και Αρτυματάς ήταν οι μοναδικοί που αξιολογήθηκαν πως θα είναι ωφέλιμο να αγωνιστούν κόντρα σε μια ομάδα με την οποία υπάρχει τεράστια απόσταση σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά και οικονομικά. Λες εντάξει, στο β’ ημίχρονο θα αποσυρθούν και άλλοι βασικοί,  παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία σε τρεις παγκίτες πρωταθλήματος να πάρουν χρόνο.

Εν τέλει το παιχνίδι δεν εξελίσσεται όπως θέλει ο Ισραηλινός τεχνικός με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να ρίξει στον αγώνα τους Ράγιος, Σισέ και Καμαρά για να διεκδικήσει την πρόκριση. Ουσιαστικά οι μοναδικοί που ξεκουράστηκαν ήταν οι Πράνιτς και Σίλντενφελντ. Οι υπόλοιποι πρόσθεσαν λεπτά σε μια εποχή που η Ανόρθωση ήθελε να ξεκουράσει παίκτες και δεν είναι μόνο η σωματική καταπόνηση, αφού εδώ δεν υπήρχε τόσο ζόρι όσο η ψυχολογική μέχρι να επιτευχθεί η ανατροπή.

Φανερώθηκαν αδυναμίες οι οποίες εκτρέπουν τις δηλωτικά αισιόδοξες εκτιμήσεις τους για την ικανότητα όλου του έμψυχου δυναμικού. Όπως φάνηκε, δύσκολα μπορούν και να πραγματωθούν. Προφανώς υπάρχουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Αλλά, αν εμμένουν στην ουτοπική προσέγγισή τους πως όλοι τους είναι παίκτες πρώτης διαλογής και οι μετεγγραφές ιδίως σε συγκεκριμένες θέσεις είναι περιττές, σύντομα η Ανόρθωση θα εκτροχιαστεί από τις ράγες της Ευρώπης.

Είναι πασιφανές πως απουσιάζουν εναλλακτικές λύσεις στα άκρα της επίθεσης, εμφανίζονται κενά στην κορυφή, αλλά και απουσία βάθους στον ανασταλτικό τομέα. Η βίαιη υπεραπλούστευση λόγω βαθμολογικής θέσης δεν χρειάζονται προσθήκες ίσως φανεί εκ των υστέρων μια λανθασμένη εκτίμηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ