aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΚυπριανίδης: «Μέγα σφάλμα του Χριστοφόρου η σολομώντειος λύση εκτός κανονισμών»

Κυπριανίδης: «Μέγα σφάλμα του Χριστοφόρου η σολομώντειος λύση εκτός κανονισμών»

Κάθετος ο Γιαννάκης Κυπριανίδης για τη φάση της αποβολής του Ρομπέρζ. Ο πρώην διεθνής διαιτητής και επί σειρά ετών σχολιαστής επίμαχων φάσεων, τόνισε στον Σούπερ Σπορ FM πως ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα έπρεπε να δεχτεί απευθείας κόκκινη κάρτα και όχι δεύτερη κίτρινη. Όπως ανέφερε, ο διαιτητής, Μάριος Χριστοφόρου, βρήκε τη σολομώντεια λύση εκτός κανονισμών, κάτι που χαρακτήρισε μέγα σφάλμα.

«Είχε δεύτερη κίτρινη κάρτα που ορθώς τη δέχθηκε και του στοίχησε μετά. Στη δεύτερη φάση που δέχθηκε κίτρινη, ήταν η φάση του αγώνα. Δεν ξέρω τι γίνεται με το VAR; Το μποϊκοτάρουμε, το σνομπάρουμε; Στη συγκεκριμένη φάση ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα. Στη δεύτερη του κίνηση (σ.σ.: ο Ρομπέρζ) βάζει τις τάπες πάνω στο πόδι του αντιπάλου. Ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις λέει απευθείας κόκκινη κάρτα, ασχέτως αν βρήκε πρώτα μπάλα. Δεν έχει άλλοθι ότι έπαιξα μπάλα, όπου θέλω βάζω τα πόδια μου. Αν δεν ήταν το προστατευτικό στο πόδι του παίκτη, θα του έκανε ζημιά», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Ο διαιτητής δεν είδε τίποτα αλλά τον κάλεσε το VAR. Ο κανονισμός το λέει σαφές. Τον καλεί σε τέτοιες περιπτώσεις για απευθείας κόκκινη κάρτα και ξεκαθαρίζει ότι δεν αφορά δεύτερες κίτρινες. Εδώ ο VARίστας τον κάλεσε, ο διαιτητής πήγε είδε τη φάση, και αντί να δείξει κόκκινη απευθείας, του έδειξε δεύτερη κίτρινη. Δύο αποφάσεις μπορούσε να πάρει σε τέτοιες περιπτώσεις, βάσει και του κανονισμού. Ή να δώσει κόκκινη ή να μην δείξει τίποτα. Ο διαιτητής βρήκε τη σολομώντεια λύση εκτός κανονισμών. Γιατί το έκανε; Για να ευχαριστήσει μήπως και τις δύο ομάδες; Η μία ότι φεύγει ο παίκτης και η άλλη ότι θα φάει μια ποινή πιο μικρή. Ήταν το μέγα σφάλμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ