aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΙωάννου: Προσπάθησαν Τβέντε-Αταλάντα, τον ανακάλυψε ο Πούτσε

Ιωάννου: Προσπάθησαν Τβέντε-Αταλάντα, τον ανακάλυψε ο Πούτσε

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κάθε ποδοσφαιριστής λένε βγάζει στο γήπεδο και το χαρακτήρα του. Η απλότητα και η ηρεμία που φανέρωσε στο πρόσφατο παιχνίδι με την Ένωση ο 18χρονος μέσος της Ανόρθωσης Μιχάλης Ιωάννου ήταν ένα δείγμα. Διαθέτει εσωτερική δύναμη η οποία τον έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα στην πορεία του. Πρόκειται για παιδί που πριν πάει στην Ανόρθωση είχε απορριφθεί από την Καρμιώτισσα. Το καλοκαίρι του 2016, ο 15χρονος Ιωάννου κέρδισε τον τότε προπονητή Αντόνιο Πούτσε και τον τεχνικό διευθυντή Αλμπέρτο Μπενίτο, δίνοντας τη συγκατάθεσή τους για να ενταχθεί στις Ακαδημίες του συλλόγου της Αμμοχώστου.

Το καλοκαίρι εκείνης της περιόδου (2016) είχε ενδιαφερθεί η ολλανδική Τβέντε, η οποία τον είχε ανακαλύψει σε κάποια τουρνουά στην Κύπρο, όταν αγωνιζόταν στις Ακαδημίες Λεμάσια του Χριστάκη Χριστοφόρου και είχε συνεργασία με τον Νίκο & Σωκράτη Ερήμης. Πήγε στην Ολλανδία, αλλά λόγω των ηλικιακών κανόνων της ΟΥΕΦΑ δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί η μετεγγραφή. Ακολούθησε, όταν ήταν μέλος της Ανόρθωσης, το ενδιαφέρον της Αταλάντα. Επίσης δοκιμάστηκε και άρεσε, αλλά εν τέλει πάλι λόγω ηλικίας δεν έφυγε από την Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Παίζει τα… ρέστα της με τέσσερις επιστροφές, έξω οι νέοι

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο μεγάλη. Γι’ αυτό και όταν εντάχθηκε στην Ανόρθωση μετακόμισε από τη Λεμεσό σε συγγενείς του στη Λάρνακα για να αφοσιωθεί στο νέο παράθυρο που άνοιγε στην καριέρα του. Από τους ανθρώπους που έχουν καλή γνώση από τα πρώτα του βήματα είναι ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Χριστάκης Χριστοφόρου.

«Το πρώτο που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό χαρακτήρα και πολύ καλό μαθητή. Τον γνωρίζω από τα πέντε του χρόνια, όταν εντάχθηκε στις Ακαδημίες μας. Είναι καθαρό “οχτάρι” με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και πολύ καλή ισορροπία στα αμυντικά και επιθετικά του χαρίσματα. Είναι ποδοσφαιριστής που απορροφά εύκολα τις οδηγίες των προπονητών του και γι’ αυτό είναι προσηλωμένος τακτικά στις οδηγίες τους. Διαθέτει την κάθετη πάσα, ενώ έχει ακρίβεια και στις μεταβιβάσεις του. Στις μικρότερες ηλικίες εκτελούσε και τα φάουλ κοντά στην περιοχή. Δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες και είναι απλός στο παιχνίδι του». Σε λίγες αράδες, ο κ. Χριστοφόρου περιέγραψε τον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Ιωάννου.

Διαβάστε επίσης: Νοέμβρη το «προφήτευσε», Γενάρη τον αποκάλυψε ο Στρέπελ

Αυτή την περίοδο έχει διανύσει τη μισή στρατιωτική του θητεία, η οποία δεν του επιτρέπει να προσηλωθεί πλήρως στην καριέρα του. Όση ηρεμία έχει στο παιχνίδι του άλλη τόση είναι η εσωτερική δύναμη που τον χαρακτηρίζει και τον κάνει ανθεκτικό στον αγωνιστικό χώρο, ικανό να τον βγάζει νικητή στις προσωπικές μονομαχίες και τον βοηθά να βελτιώνεται. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Αν η προχθεσινή παρουσία του ήταν η πρώτη στην ενηλικίωση, τότε η περαιτέρω ενδυνάμωση του σώματός του και η συλλογή εμπειριών μπορεί να τον φέρει σύντομα μόνιμα στο προσκήνιο.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ο Λέβι θα ξεροκατάπινε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ